Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Er ya da geç Kemal gidicidir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, 'Er ya da geç Kemal gidicidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 18:43:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Er ya da geç Kemal gidicidir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Er ya da geç Kemal gidicidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 seçim kaybetmesini rağmen koltuğunda oturduğunu belirterek, "Senin arkadaşın Kandil ise Kandil'dekiler ile berabersin. Ya bunlar kan kusanlar değil mi? Bunlar bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler değil mi? Şimdi çıkmış ana muhalefetin başındaki zat milleti aldatmak için yalan söylüyor. Ya dürüst ol. Tutturmuş bir tek adamlık. Varsa yoksa tek adam sensin ya. 7 seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Eğer senin partinin mensuplarının iradesine saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Partinin tabanına saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Aldığın oylar ortada hala partinin başında duruyorsun. Batıda bir parti başkanı iki seçim kaybetse hemen istifasını verip gider. Ama bunda öyle bir nezaket yok. Anlamaz o işten. Ama er ya da geç Kemal gidicidir. Zira mensubu olduğu parti bu yükü daha fazla taşıyamaz. Bu terazi bu kadar sikleti çekmez. Demokrasinin gücü üstün muhalefetten gelir. Bunun güçlü muhalefet diye bir şeyi yok. Bütün bu değişiklik çalışmalarında Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık başka bir partiden olursa ne olacak diyor. Dersini çalışmamış. Bu 18 maddeyi okumamış. Öyle çıkmış gelmiş yola. Ben ne dedim? 10 Ağustos 2014'te adaylığım açıklandığında milletime seslenmiştim. Sözüm şuydu, ben tarafsız olmayacağım. Ben taraf olacağım dedim. Ama benim tarafım milletten yana olacak dedim. Öyle mi? Ve her zaman da milletten yana oldum. Milletimin hak ve hukuku neyse onu korudum ve korumaya devam edeceğim" dedi.

Rejimin değil yönetim sisteminin değiştiğini belirten Erdoğan, "Dün Sultanbeyli'de bu konudaki yalanları ve gerçekleri enine boyuna anlattım. Bu zat diyor ki bir kişi ikna ettiğinde 12 saatte Türkiye Cumhuriyetini ele geçirir. Ne diyor bu adam ya? Türkiye'yi kim öyle 12 saatte ele geçirebiliyor muş? Çocuk oyuncağı mı bu? 15 Temmuz'da bunu denediler. Ama bu beyefendi Atatürk Havalimanı'na geldi. Oradan nereye kaçtığı belli değil. Yok oldu. Sende orada kalsaydın ya, halkın arasında dursaydın ya niye durmadın? Ama bu kardeşiniz bütün tehditlere rağmen oraya geldi. Çünkü anonsu yaptık, meydanlara dedik. Benim milletim meydanlara döküldü. 81 vilayette meydanlara döküldü. Bu millet öyle bırakılır mı? Tabii ki onların arasına karışacaksın. Eğer lider bir taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. Onun için saklanamazsın. Biz ne diyoruz, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Bizim karakterimizde bu var. Cibilliyetimizin gereği bu. Bunu yaptık. Şimdi o darbecilerin ve destekçilerin hepsi de demir parmaklıkların ardından adalete hesap vermeyi bekliyor. Varsa benzer hesabı olanlar adalet onları bekliyor. Hadi Kemal, hadi çıksın 12 saatliklerin. Ne diyorlar, neymiş efendim rejim değişiyormuş. Sadece yönetim sistemi değişiyor. Cumhuriyet konusunda ne bizim ne milletimizin en küçük bir sıkıntısı yok. Ne diyorlar 16 Nisan'dan sonra meclis yok diyor. Kuyruklu yalan. Gazi meclisimiz inşallah asırlar boyunca çalışmaya devam edecek. Mevcut sistemi savunanların dün bu sistemi işletmemek için neler yaptıklarını biliyoruz. Gensorunun mimarı bunlardır. Sürekli gensoru verirler. Biliyorlar ki kazanamayacaklar yine gensoru verirler" şeklinde konuştu.

Haber Ara