Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli amirallerin merkezinde CHP vardır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği grup toplantısında, 'Çok açık, net söylüyorum. Bu emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır' ifadelerini kullandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-07 12:36:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli amirallerin merkezinde CHP vardır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Sözlerinin başında yeni anayasaya ilişkin hazırlık sürecinde Meclis'e ve AK Parti grubuna önemli görevler düşeceğini söyleyen Erdoğan, "Geçtiğimiz 19 yıldaki eserlerimizi ve hizmetlerimizi yeni dönemin başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

Erdoğan, 104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildirisini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun "Ya dünyanın neresinde emekli amiraller darbe yapmış" şeklindeki ifadesine atıfta bulunan Erdoğan, "Bunlar darbecinin emeklisi, muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar cahil. Bizi herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyor. Tabii kendileri teröristlerle ilişki içinde olduğu için teröriste terörist dememizden rahatsız oluyorlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çok açık, net söylüyorum. Bu emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bay Kemal, tankların arasından sıvışıp milletin sokakta verdiği mücadeleyi kahve içerek seyretmiş olabilirsin. Ama bundan sonra yemezler. Bundan sonra bu işin hesabını çok ağır vereceksiniz. Zira darbe heveslilerini bu derece hararetli şekilde savunmanıza millet müsaade etmez. Biz ise asla müsaade etmeyiz."

 Değerli kardeşlerim Kılıçdaroğlu dün hızını alamayıp işi salgınla mücadelede en önemli referans kaynağımız olan, kendi alanlarındaki en yetkin isimlerinden oluşan Bilim Kurulu'na saldırmaya kadar vardırdı işi. Biz salgınla mücadeleyi siyaset üstü, 84 milyonun tamamını ilgilendiren milli bir mesele olarak görüyoruz. Bilim Kurulu üyelerimize bugüne kadar verdiği hizmetler için şahsım, ailem, grubum ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bilim Kurulu başta olmak üzere sağlıkta bugüne kadar ölen bu kadar arkadaşlarımız, kardeşlerimiz oldu. Kılıçdaroğlu'nun bir dakikalık şov uğruna bunca emeği silip atmasını, bilimin konuşulması gereken yerde bilimi ayaklar altına almasını milletimizin takdirine bırakıyorum.

CHP Genel Başkanı, doğruluğunu yanlışlığını bilmediğimiz örnekler üzerinden bitmiş bir Türkiye fotoğrafı çizmeye çalışıyor. Tenceresini kaynatmakta zorlanan her vatandaşımızın derdine 19 yıldır olduğu gibi yine biz derman olacağız. Bu ülkede iş bulmakta zorluk çektiği için geleceğine tereddütle bakan her gencimizin, her vatandaşımızın derdine 19 yıldır olduğu gibi biz çözüm bulacağız.

Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Merkezi yönetim bütçe açığını, milli gelire oranını 2020'de salgına rağmen yüzde 3.4'e gerilettik. Bu oran dünya genelinde yüzde 11.8 olarak gerçekleşti. 2002'de faiz ödemelerine ayrılan pay yüzde 43.2'yken, 11.1'e düşürdük. 2002 yılında toplanan her 100 liralık verginin 87 lirası faize giderken, 2020 yılında 16 liraya indi. İnşallah faizleri de tek haneli rakamlara indirerek bunu daha da azaltacağız.

Haber Ara