Dolar

32,5265

Euro

34,8029

Altın

2.429,79

Bist

9.722,09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyayı kasıp kavuran salgından hasarsız çıkmak mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-07 13:59:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyayı kasıp kavuran salgından hasarsız çıkmak mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını ve buna bağlı olarak ekonomide yaşanan duraklamalara işaret ederek, "Ne sağlık sistemimizin çökmesine ne de ekonomimizin tümüyle durmasına izin verdik." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile vatandaşlarımızı, esnafımızı ve firmalarımızı salgının olumsuz etkilerine karşı korumaya aldık.

Salgının en kritik evresinde ne sağlık sistemimizin çökmesine ne de ekonomimizin tümüyle durmasına izin verdik.

Eskiler 'Sel gider izi kalır' derler. Dünyayı kasıp kavuran salgından hasarsız çıkmak mümkün değil. Normalleşme adımları ile ekonomimizi yeniden rayına oturttuk. Bu süreçten bizim de menfi etkilendiğimiz gerçektir ancak diğer ülkelere göre bu etkiyi asgari düzeyde tutmayı başardık.

Tarih boyunca ülkemizin bileğini diplomaside, savunmada, askeri alanda bükemeyenler silah olarak her zaman ekonomiye sarılmışlardır.

Dünyada dengeleri alt üst eden bu salgın, bizim gibi üretim kapasitesi yüksek ülkelerin önünde yepyeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye, bu fırsatları değerlendirme konusunda en avantajlı ülkelerden biri. Ülkemiz inşallah bu salgından diğer alanlarla birlikte ekonomide de güçlenerek çıkacak. O nedenle milletimizin seferberlik içinde tedbirlere sarılması gerekiyor.

Ne karamsarlığa kapanacağız ne rehavete gireceğiz. Ne kendimizi hayattan soyutlayacağız ne de hiçbir şey olmamış gibi davranacağız. Milletimizi bir kez daha TMM diye sloganlaştırdığımız tedbirlere davet ediyorum. Vazgeçin şu düğünlerden, yemekli merasimlerden. Nikah töreniyle bu işi bitirmek suretiyle bu dönemi atlatalım. Gelin şu sigara olayına da bu dönemde ara verin, içmeyin. Bizi sizi seviyoruz, onun için de acıyoruz."

Haber Ara