Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakan Atilla açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Malezya Başbakan Mahathir Muhammed ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-25 19:19:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakan Atilla açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malezya Başbakanı Muhammed ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla zatı alilerine Cumhuriyet nişanını takdim etmekten şeref duyuyorum. Bu nişanı dost ve kardeş ülkenin başbakanına veriyor olmak benim için ayrı bir onurdur. Bu vesile ile hem zatı alilerinin hem de dost ve kardeş Malezya halkının mutluluk ve refahı için en iyi dileklerimi şahsım ve milletim adına burada ifade etmek istiyorum.

MALEZYA BAŞBAKANI MUHAMMED: TÜRKİYE İSLAM ÜMMETİNİN KALKINMA VE GELİŞMESİNİ SAĞLAMAKTA ÖNCÜ OLABİLİR

Bu Cumhuriyet nişanını almaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum. Yaptığım çalışmalar bana tevcih edildi. Malezya Başbakanı olmayı düşünmemiştim ama 22 yıl boyunca Başbakanlık yaptım ve diğer başbakanlarının yaptıklarının aynısını yaptığını düşünüyordum. Ama yaptıklarımın alışılagelmişin dışında olduğunu bilmiyordum. Dolayısıyla nereye gidersem gideyim tanınıyorum, bu yükü taşımak zorundayım, hiç özel hayatım kalmadı. Ama Malezya Türkiye'ye her zaman dost bir ülke. Benim kendi partim Türk kökenli bir kişi tarafından kurulmuştu. Benden önceki Başbakan ve beni atayan Başbakandı, Türk kökenliydi. İki ülke arasında gerçekten çok yakın bir ilişki var. Böyle bir ilişkinin olması da normal. Bu ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz. Malezya ve Türkiye arasındaki yakın ilişki Müslüman ümmetin faydasına olacaktır. Biliyoruz ki ümmet birçok sorun yaşıyor, sıkıntılarla baş etmek zorunda kalıyor. Dünyadaki İslam ülkelerinde oluşturulan zayıflık sebebiyle bu zorluklar yaşanıyor. Bu ülkelerin hepsi kalkınmış ve gelişmiş ülke olmalı. Birisi bunu sağlamalı ve Türkiye buna aday diyebiliriz. Türkiye geçmişte ümmetin kurtarıcısı olmuştur. Artık herhangi bir Müslüman ülke yok, ayağa kalkıp bizi koruyacak. Ebediyen bu böyle olacak diye bir şey yok. Bugün bir şeyler yapmalıyız, tamamen bağımsız olmalıyız. Her şeyi kendimiz yapabilir olmalıyız.

PUTİN DAHA ÖNCE MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Rusya'nın Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasıyla ilgili Erdoğan, ''Sayın Putin daha önceden zaten bu müjdeyi bize vermişti. Bugün de görüldüğü gibi bunlar kaldırıldı. Uzun zamandır aramızdaki diyaloğun, bu tür konulardaki sıcak ilişkilerin bir neticesidir.'' ifadelerini kullandı.

HAKAN ATİLLA'YA YENİ GÖREV VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hakan Atilla'ya yeni bir görev verilecek mi?' sorusuna ''Hakan Atilla, uzun bir süredir HalkBanka'mızın genel müdür yardımcılığını yaptı.  Bu yaşamış olduğu süreç başta şahsım olmak üzere herkesi üzmüştür. Bundan sonraki süreçte, kendisiyle yaptığım görüşmede, sen önce ailenle çocuklarında dinlen. dedim. Atilla'ya bariyer söz konusu değildir. Ondan sonra Külliye'ye gel ne yapacağımıza karar veririz. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz.'' diye cevap verdi.

Haber Ara