Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-09 14:45:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Erdoğan, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasıyla ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin varsa sözde hakkını koruyacak değiliz. İnanıyorum ki yargımız, Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz. Biz ne gerekiyorsa sonuna kadar bu mücadeleyi verir, böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz."

'AB yaptırımı bizi ırgalamaz'

Avrupa Birliği'nin 10-11 Aralık'taki zirvede Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı açıklamalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Bu konuda Türkiye'ye yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz. Zaten 1963'ten beri AB bize yaptırım uyguluyor" diye konuştu.

'Biden'la gayet iyi tanışan biriyim, evime geldi'

Erdoğan, Biden'ın göreve gelmesi sonrası nasıl bir süreç işleyeceğine ilişkin soruya da yanıt vererek, şunları söyledi:

“Biden'la gayet iyi tanışan biriyim, hatta evime kadar gelmiş olan birisi. Hastalığımda beni evimde ziyaret etmiş bir isim. Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor. Aklına bir şey gelen masaya hemen yaptırımı getiriyor. Şu anda bizim silah alımlarıyla ilgili attıkları adımları doğru bulmuyoruz. Biden göreve başladıktan sonra oturup konuşacağız."

Haber Ara