Dolar

32,5684

Euro

34,8882

Altın

2.439,24

Bist

9.645,02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a sert çıkış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da Bakü'nün Kurtuluş yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-15 15:04:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a sert çıkış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'de Azadlık Meydanı'nda Kafkas İslam Ordusu'nun teşkilinin ve Bakü'nün Kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü törenine konuştu.

Konuşmasında Ermenistan ile ilişkilerin düzelmesinin Yukarı Karabağ sorununun çözümüne bağlı olduğunu belirten Erdoğan, "Bundan sadece 25 yıl önce Hocalı'da yaşananların, Yukarı Karabağ'da katledilenlerin hesabını vermeyenlerin, katilleri kahraman ilan edenlerin bize verebilecekleri hiçbir tarih dersi yoktur." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Biz bugün burada sadece Kafkas İslam ordusu ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin destansı mücadelesiyle 100'üncü yıl dönümünü kutlamıyoruz. Bizler aziz şehitlerimizin bize emanet olarak, kemik kardeşliğimizi de idrak ediyoruz.

15 Eylül 1918 yılında şu an üzerinde bulunduğumuz topraklarda yaşanan asla sıradan bir hadise değildir. Bir asır önce burada verilen mücadele bizim kardeşliğimizin, dostluğumuzun birlik ve beraberliğimizin de sembolüdür. Geçmişi bilmeden bir asır önce Nuri Paşa ve Askerlerinin binlerce kilometre öteden Bakü'ye koşmalarının sebebini anlamadan, şu dayanışma tablosunun manasını da kavrayamayız. 

''GENCELİ'NİN CİVANLARI BAKÜ DİYE CAN VERİR''

Bundan bir asır önce zulüm öyle boyutlara ulaşmıştır ki, Nuri Paşa Azerbaycanlı çocuklar hep bir ağızdan mutluluklarını şöyle dile getirmişlerdir. ''Genceli'nin civanları Bakü diye can verir.''

'ERMENİSTAN SINIRLARIMIZI AÇMAMIZI BEKLEMESİN'

Kardeşimizin topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tutanların, 1 milyondan fazla kardeşimizi öz yurduna dönmekten alıkoyanların bizden sınırlarımızı açmamızı beklemeleri boşunadır, beyhudedir.

'ERMENİSTANLA İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ İÇİN YUKARI KARABAĞ SORUNU ÇÖZÜLMELİ'

Bu meselede öncelikle adım atması gereken işgalcilerdir. Bir milyon kardeşimizin yüreğini memleket özlemiyle yakanlardır. Elbette biz bütün komşularımızla iyi ilişkiler kurmayı istiyoruz. Ancak Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz şartıdır. Bu böyle bilinmelidir."

 

Haber Ara