Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye yönelik 'Bizim için ne kadar önemliyse biz de onlar için önemliyiz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-18 18:02:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB açıklaması

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

AB'ye yönelik mesajlar veren Erdoğan, "AB olumlu davranışlarını sürdürürlerse olumlu oluruz, AB bizim için ne kadar önemliyse biz de onlar için önemliyiz." ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın AB ile ilgili açıklamaları;

"AB dediğimiz zaman Avrupa Birliği kapısını gönlünü herşeyi açmış da Türkiye içeriye mi girmemiş? 54 yıldır bu ülkeyi afedersiniz kapısında sürüm sürüm süründüren bir Avrupa Birliği var. Hepsini aldılar, peki Türkiye'nin günahı ne de almıyorsunuz?

Bu gerçekleri lütfen görelim ve Türkiye'ye en son yaşadıklarımızı, şu yaptıklarını gördünüz. Türkiye sıradan bir ülke değil. Türkiye kapı kolu değil. Bizim bir haysiyetimiz var. Haysiyetimizle oynanmasına müsade etmeyiz. Eğer bizi alacaklarsa girelim.

Fransa'da Sarkozy geldi, Almanya'da Merkel geldi. Bir karar alındı, liderler zirveye alınmayacak dendi. Çok daha çirkini, fasılları 35 fasıla çıkardılar. Aç kapa yapıp kapayı kaldırdılar. Açılış yapılabilir ama kapanış olmayacak dediler.
Türkiye'ye özgü böyle bir kararın alınmasında biz ne yapacaktık? Ne olur bizi içeri alın mı diyecektik?

Fransa da bir bakan, ismini vermeyeceğim, bana 'boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar' dedi. Biz gerçeği biliyoruz. Avrupa Birliği Bakanlığı yokken biz Avrupa Birliği Bakanlığını da kurduk.

En son konseyin aldığı karar... Bu kararı alıyorsun da ne oluyor bu kararı Rusya için de aldın.

İsviçre'de orada burada her türlü saldırı yapılacak. Benim aileden sorumlu bakanım kapılarda bekletilecek. Biz hala ne olur bizi alın mı diyeceğiz. Ben bu milletin izzetini ayaklar altına aldırmam. AB olumlu davranışlarını sürdürürlerse olumlu oluruz, AB bizim için ne kadar önemliyse biz de onlar için önemliyiz."

Haber Ara