Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 01:08:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların derdi; 'acaba biz Cumhurbaşkanı'nı nasıl hırpalarız', kendilerine göre dertleri bu. Çünkü geçmişte de bütün cumhurbaşkanlarına aynı oyunu oynadılar. Hepsini de belli ölçüde yıprattılar" dedi.

Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında "Cumhurbaşkanı ile gündem özel" canlı yayınında, soruları yanıtladı.

Türkiye'nin sessiz devrim gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye, başbakanlığım döneminde, yani 12 yıl içerisinde böyle bir devrimi gerçekleştirdi ve buna batı sessiz devrim dedi. Bu sessiz devrimi gerçekleştiren bir Türkiye var. Bu kıskanılıyor. İçeriden, dışarıdan kıskanılıyor. Peki ne yapmamız lazım? Söyledikleri şey şu; 'Türkiye'yi bölmek lazım. Türkiye'yi içeride bir krize mahkum etmemiz lazım'. Onun için dört koldan saldırıya girdiler ve şu anda Türkiye kendi içinde adeta yedi düvelle mücadele ediyor.

Biz bunu başarırız ve başaracağız. Çünkü altyapımız sağlam, ekonomide yere sağlam basıyoruz. Mesela MHP döneminde, DSP döneminde, 25 banka batırıldı ya! Faturası 50 milyar dolar. Bunları biz ödedik ve aynı dönemde, memuru savunduğunu iddia edenler, işçiyi savunduğunu iddia edenler, -bütün partilerin bunda payı var- 15 katrilyon zorunlu tasarruf adı altında memur ve işçiden para kestiler. Aynı şekilde 'Sizi konut sahibi yapacağız' dediler ve 3,5 katrilyon da o zamanın parasıyla para kestiler. Ne konut var ne bir şey. 18,5 katrilyonu biz ödedik.

Şimdi ben buradan sesleniyorum, ah benim MHP'ye, CHP'ye gönül veren kardeşlerim; şunları bir gözden geçirin. Bakın Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bunlar bu ülkede yaşandı. Bunlar oldu. Ben bu dönemi yaşadım. Ben damdan düşen bir insanım. Bir Cumhurbaşkanı olarak, ilk defa milletin oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak, ben milletime bu doğruları anlatmak zorundayım. Eğer anlatmazsam yarın bana milletim şunu soracaktır, diyecektir ki; 'siz biliyordunuz da bunları bize niye anlatmadınız, biz gittik yanlış yerlere irademizi koyduk' veya 'irademizi o istikamette kullandık', bunu bana diyecek. Sokakta çevirecek öyle diyecek, herhangi bir yerde rastlayacak öyle diyecek. Onun için ben bunları anlatmak zorundayım."

-"Rahmetli Özal'da çıktı meydana"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanlara inme nedeniniz bu mudur?" sorusu üzerine, "İlk meydanlara çıkan ben değilim, rahmetli Özal da çıktı meydana" dedi. Erdoğan, o döneme ait konuyla ilgili gazete kupürlerini de gösterdi.

"Meydanlara çıkarak tarafsızlığını bozduğuna" ilişkin muhalefetin iddialarına da Erdoğan, "Meydana çıkmak bizim en doğal hakkımız. Niye çıkmayım ben meydana. Muhalefet her zaman bunu söyleyecek. Her zaman bunu yapacaklar çünkü onların Tayyip Erdoğan'dan mutlu olmaları mümkün değil ki. Bizim atacağımız her imza onları rahatsız edecektir" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik eleştirilere de değinen Erdoğan, "Şu bina, şu külliye, benim şahsıma mı ait? Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamı. Çankaya'da şu an Başbakanlık makamı" dedi. Erdoğan, eski Başbakanlık binasının halinin kendisi göreve geldiğinde son derece kötü olduğunu, muşambalarla kaplı lavaboların çevresinde hamam böceklerinin gezdiğini dile getiren Erdoğan, böyle bir makamın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına yakışmadığını vurguladı.

"Hiçbir zaman temsilde israf olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir zaman temsilde israf olmaz" diye konuştu. Daha önce resmi törenleri Başbakanlık ve Yargıtay arasındaki sokakta yaptıklarını, yağmur yağdığında merasimlerin yapılamadığını anımsatan Erdoğan, Kazakistan ve Çin gibi bir çok ülkelerde merasimlerin kapalı mekanlarda yapılabildiğini vurguladı.

Kapalı alanda merasim yapmanın önemini vurgulayan Erdoğan, "Bu göğsünüzü gere gere artık güçlü bir Türkiye var, bunu gösteriyor. Ben faniyim, öleceğim, yarın ben yokum, bir başka arkadaşımız gelecek, burada cumhurbaşkanı olarak bu görevi ifa edecek ve bunun için de ikide bir yatıp kalkıp; 'kaçak saray', sen bunu söylemekle hiçbir şey kazanamazsın. Çünkü bu sarayda veya bu külliyede, bu ülkenin vatandaşı herkesi biz- temsil noktasına olanları kastediyorum- ağırlıyoruz. Ağırlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, "Bu polemik seçim öncesine mahsus mu yoksa seçimlerden sonra da devam edecek mi, fikriniz nedir?" sorusuna; "Bunların seçim öncesi ya da sonrası diye bir şeyleri yok. Bunların derdi; 'acaba biz Cumhurbaşkanı'nı nasıl hırpalarız', kendilerine göre dertleri bu. Çünkü geçmişte de bütün cumhurbaşkanlarına aynı oyunu oynadılar. Hepsini de belli ölçüde yıprattılar. Fakat Akif'in güzel bir beyti var; 'Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete ram ol; yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol' . Biz bu noktada evelallah güvendik, yola çıktık ve istedikleri kadar uğraşsınlar her şey yasaldır, her şey en güzeliyle, milletime layık şekilde yapılmıştır ve burası Türk milletinin sarayıdır" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti'nin şimdiki Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ve diğer partilerin performansını nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de "Ben sayın Başbakan'ın performansını gerçekten çok çok iyi buldum. Bu seçimde herhalde genel başkanların Hiç biri sayın Davutoğlu'nun ortaya koyduğu performansı koymadı, koyamadı. Sadece meydanlarda değil meydanların dışında da birçok programlarla bu süreci sürdürdü, götürdü. Hele hele 81 vilayetin 81'ine ulaşması, bunun dışında ilçelerde birçok mitingler yapması, STK'larla yaptığı toplantılar, bunlar hakikaten çok başarılı, gayretli bir performan ortaya koyduğunu gösteriyor. Dolayısıyla neticesi hakkında onun takdirini milletim yapacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "meydanlardaki rehavetle" ilgili bir soru üzerine de seçim yaklaşırken bir rehavetin olmayacağını, heyecanın doruk noktaya geldiğini vurguladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı karşısında kimseyi bulamıyor da onun için rehavetten bahsediyor" iddiasına halkla buluşmalarında çekilen fotoğraflarını göstererek yanıt verdi.

(Sürecek)

Haber Ara