Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'i andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Vefatının 13'üncü sene-i devriyesinde Aliya İzzetbegoviç'e Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 20:35:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'i andı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vefatının 13'üncü sene-i devriyesinde Aliya İzzetbegoviç'e Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yıldönümü vesilesiyle sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. İzzetbegoviç'in Avrupa'nın en önemli İslam toplumunun varlığını sürdürmesini sağladığını kaydeden Erdoğan, "Bugün Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, büyük mücadele ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç'in 13.üncü vefat yıldönümü. Aliya'nın Bosnalı Müslümanların mücadelesine yaptığı liderlik, Avrupa'nın en önemli İslam toplumunun varlığını sürdürmesini sağlamıştır. Vefatının 13. sene-i devriyesinde Aliya İzzetbegoviç'e Allah'tan rahmet diliyorum. Boşnakları, maruz kaldıkları soykırıma rağmen mücadele için ayakta tutan bu büyük insanın hatırasını yaşatmak, her Müslüman'ın vazifesidir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara