Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-26 14:39:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz

Van mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de kim hak ve özgürlükler kısıtlanıyor diyorsa bu doğru değil. Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz. Bu ülkeye yıkım değil inşa ekibi lazım" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Birileri yıllarca milletin içine nifak sokmaya çalıştı, nicelerinin hayatı karardı. Mahalleleri birbirinden ayırmak için çukurlar kazdılar, tüneller açtılar. İnsanlarımızın mahremlerine girdiler.

Van bu vahşeti iyi bilir. Van'da da anaları ağlatan, çocukları öksüz bırakan bunlar oldu. Hâlâ aynı alçaklıkları yapmanın peşindeler.

Şayet bu teröristleri inlerinde kıstırıp yok etmiş olmazsak her gün Van'da ve diğer şehirlerimizde, masum insanlarımızın kanını dökecekler. Sınır ötesinde bunları adım adım takip edip kıpırdayamaz hale getirmezsek yaşattıkları acılarla baharlarımızı kışa çevirecekler.

Neden Cudi'ye, Tendürek'e, Kandil'e girdik? Benim halkımı rahatsız etmesinler diye. 13-14-15 yaşlarındaki kızlarımızı Kandil'e kaçıranlar bunlar değil mi? Van'da da anaları ağlatan, çocukları öksüz bırakan bunlar oldu. Hâlâ aynı alçaklıkları yapmanın peşindeler.

Van'dan ilan ediyorum. Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecek. Türkiye'yi devletin vatandaşları tehdit olarak gördüğü bir ülke haline getiremeyecek. Ekonomide gelinen seviyenin altına getiremeyecek. Türkiye'yi herkesin birbirine şüphe ile baktığı bir ülke haline dönüştüremeyecek. Türkiye sadece birliği konuşacak. Kardeşliği konuşacak. Biz birbirimizi bundan sonra Türk, Kürt, Alevi, Sünni olduğumuz için değil birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz.

'BU ÜLKEYE YIKIM DEĞİL İNŞA EKİBİ LAZIM'

Türkiye'de kim hak ve özgürlükler kısıtlanıyor diyorsa bu doğru değil. Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz. Bu ülkeye yıkım değil inşa ekibi lazım. Ülkemiz demokrasisini yasaklardan, baskılardan, zulümlerden kurtardık.

Ülkemizdeki tüm kesimler gibi Kürt kardeşlerimizin hem geri kalmışlık hem hak ve özgürlükler noktasındaki sorunlarını çözmek için çok çalıştık. Öyle ki daha önce hiç kimsenin adını bile anmaya cesaret edemediği reformları, her türlü riski göze alarak kısa süre içerisinde hayata geçirdik. Ülkemizi şaha kaldırmak için sandıklara sahip çıkmanızı istiyoruz.

Haber Ara