Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AİHM'in kararı siyasidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan AİHM'in Demirtaş kararının siyasi olduğunu belirterek ikiyüzlülük olarak nitelendirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-23 13:22:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AİHM'in kararı siyasidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) dün, cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması yönünde kararını sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

AİHM'nin Selahattin Demirtaş hakkındaki karara da değinmek istiyorum.
Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimiz tarafından değerlendirilir. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır.

İstisnasını bir kenara bıraksak bile, Selahattin Demirtaş'la ilgili hüküm, aynı mahkemenin mesela İspanya'daki Batasuna Partisi kararındaki gerekçelerle açıkça çelişmektedir.

Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin tüm yolları tüketme unsuru olarak gördük. Ondan sonra AİHM devreye girebilir. Bu şekilde bu adım atıldı.

Şimdi görüyoruz ki tüm yollar tüketilmeden AİHM bu kararı almıştır. Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Bunun da  gerekçesini biliyoruz.

AİHM gibi mahkemeler bizim iç mahkemelerimizin yerine karar veremez. Terör örgütünün şiddet eylemini kınmamayı teröre destek olarak niteleyen bir mahkemenin 6-8 ekim olaylarının talimatını verene böyle bir karar alması çifte standarttır. Siyasetçi maskeli onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Eyy AİHM sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz. Bilmiyorlarsa biz bunu devamlı söyleyeceğiz. Bu iki yüzlülüktür.

Aynı mahkemenin FETÖ davaları için tanıkacağı tavrın işaretlerini şimdiden görüyoruz. FETÖ ile ilgili olarak aynı yaklaşımı sergilememesini temenni ediyoruz. Aksi takdirde bunca çifte standart ve riyakarlığa daha fazla tahammül etmeyeceğimizin bilinmesini isterim.

Haber Ara