Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aday Tanıtım toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kocaeli Aday Tanıtım toplantısında konuştu

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-12 15:13:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aday Tanıtım toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin il ve ilçe başkan adaylarını açıklıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aday tanıtım toplantımızın ülkemiz, partimiz ve Kocaeli'miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düşüyor. AK Parti kadroları bu seçimlerde Kocaeli'nde daha çok koşturacak daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak ve inşallah bir kez daha AK Parti'nin zafer sancağını şehrimizde dalgalandıracaklardır.

İL VE İLÇE BAŞKANLARINA TALİMAT

AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düşüyor. Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK Parti üyelerinden 504 bininin burada kayıtlarını olmadığını tespit ettik. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1.5 milyon kişi içinde de 222 bin AK Parti üyesi var. Üyemiz olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı 10 bin civarındadır. Tüm il ve ilçe başkanlarına talimat veriyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri olmayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Adres değiştirerek ilinize, ilçemize gelmiş üyelerini hemen kayda geçireceksiniz. Oy verme hakkı olan her gence ulaşıp onları bilgilendireceksiniz. Kendilerini partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz.

KOCAELİ'NİN ÖNEMİ

Kocaeli ticari ve beşeri zenginlikleri ile bu ülkenin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. O yüzden buradaki hizmetlerin bir farklılığı var. Kocaeli'nde kişi başına düşen milli gelir Türkiye ortalamasının üstüne çıkarak 18 bin dolara ulaştı. Bu rakamla Kocaeli milli gelir sıralamasında Türkiye'de ikinci sırada.

24 katrilyon lira Kocaeli'ne yatırım yaptık. Kocaeli üniversitesini yeni yatırımlarla büyüttük. Ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından biri oldu.

İSTANBUL - İZMİR OTOYOLU PROJESİ

İstanbul - İzmir otoyolunun en önemli ayağı nereden geçiyor? Kocaeli'nden geçiyor. Osmangazi Köprüsü'nü Kocaeli ile birlikte ülkemize kazandırdık. Allah nasip ederse inşallah bu yıl sonuna kadar da bu proje bitmiş olacak, hedefimiz bu. Böylece İstanbul'dan İzmir'e olan mesafeyi 3.5 saate düşürdük. Çok önemli bir proje.

CHP'YE SERT SÖZLER

Geçenlerde ana muhalefetin başındaki bir zat sözcüleri diyor ki "AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı." Bu adam üstelik de maliyeci. Nedense bunların maliyecileri bir garip. CHP'nin geçmişi olan CHP DSP falan onların koalisyon hükümetlerinde bulunduğu dönemler de dahil olmak üzere 14 yıllık ortalama 70,3 enflasyon. Bunların bir tanesi var ki tavan yapan yıl o da 1994 120,3 DYP/SHP. O CHP değil SHP diyorlar. Biz kargayı sesinden tanırız. 16 yıl bizim iktidarımız iktidarımızda enflasyon ortalaması 9,5. 70 nere 9,5 nere?

"DALGALANMA YERİNİ İSTİKRARA BIRAKTI"

Dövizi ve faizi kullanarak ülkemizi tökezletmeye kalktılar. Açıklanan her veri ekonomideki dalgalanmanın yerini yeniden istikrara bıraktığını gösteriyor. Cari işlemler açığı son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir. Kredi kartı borcu olanından esnafımıza her kesime desteğimizle vatandaşımızın yanında yer aldık. Son ekonomik tuzak da milletimizin hedeflerine ulaşma azmini kamçılamıştır. Ya iyi bir hamle yapıp bir üst lige çıkacağız ya da patinaj yaparak eski günlere geri döneceğiz.

2030'DA 5. BÜYÜK EKONOMİSİ OLACAĞIZ

Biz milletimizi bir üst lige çıkarmaya kararlıyız. İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. "2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek" dedi. Eğer Türkiye eski Türkiye olsaydı bugün Suriye'de o terör koridoru da kurulmuştu Irak paramparça da edilmişti. Bunu biz söylemiyoruz görüştüğümüz siyasetçiler iş adamları herkes bize fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyorlar.'

YÖNLENDİREMEYECEKLERİNİ ANLADILAR"

Demokraside ve ekonomide kat ettiğimiz mesafe hem bugünlere gelmemizde hem hedeflere ulaşmamız konusunda çok büyük güvence. Geçmişte istedikleri gibi yönlendirenler artık bunu yapamadıklarını gördükleri için gelip bizimle anlaşma yolunu seçiyorlar.

"KADİM DAVALARIMIZDAN ESER KALMAZDI"

Türkiye eski Türkiye olsaydı Suriye'de o terör koridoru kurulmuştu. Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz, dünyadan sivil toplum temsilcileri, akademisyenler söylüyor.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Başiskele: Mehmet Yasin Özlü

Çayırova: Bünyamin Çiftçi

Darıca: Muzaffer Bıyık

Derince: Zeki Aygün

Dilovası: Hamza Şayir

Gebze: Zinnur Büyükgöz

Gölcük: Ali Yıldırım Sezer

İzmit: Azize Sibel Gönül

Kandıra: Adnan Turan

Karamürsel: İsmail Yıldırım

Kartepe: Muhammet Mustafa Kocaman

Körfez: Şener Söğüt

Ayrıntılar Geliyor..

Haber Ara