Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye söylüyorum, meşgul etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile yaptığı ortak açıklamada, Avrupa Birliği'nin artık Türkiye'yi oyalamaması gerektiğini belirterek, 'Ben bazen söylüyorum, almayacaksanız söyleyin, ne biz sizi meşgul edelim, ne siz bizi meşgul edin' ifadelerini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 16:54:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye söylüyorum, meşgul etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Avrupa Birliği'nde Polonya bulunuyor. Ama biz AB'ye sokulmuyoruz. Polonya bizi destekliyor. Sene 63, sene 2017. AB bizi hala almadı. Fasılları masaya yatırdığımız zaman, örneğin Başbakan'ken liderler zirvesine katılırdım.

Fasıl sayısı 15 iken, 35'e çıkardılar. Niye çıkardılar biliyor musunuz, Türkiye'yi almamak için. Ben bazen söylüyorum, almayacaksanız söyleyin, ne biz sizi meşgul edelim, ne siz bizi meşgul edin.

Biz, Polonya'yı Polonezköy'den tanırız. Biliyorsunuz, Polonezköy, çok narin, çok şirin bir mahalledir. Muhtarımız da bizimle birlikte bu seyahatte bulunuyor. Ben dostum Duda'ya söyledim; görmeniz lazım, çok şirin bir yer.

Ben AB üyesi dost ülkelere diyorum ki; bunu dile getirin. O günden bugüne hala bizi oyalıyorlar. Biz şu anda Suriye, Irak ve buradaki gelişmelerde 3 buçuk milyona yakın mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Çadır kamplarda, konteyner kentlerde ve şehirlerimizde ağırlıyoruz. 885 milyon euro gibi bir destek geldi AB'den. Ama bize verilecek rakam 3 milyar euro idi."

 

Haber Ara