Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 23:13:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek millet olacağız, tek bayrak olacağız. Tek vatan, tek devlet... Böyle yürüyeceğiz. Millet kavramı, içinde her türlü etnik kimliği barındıran bir kavramdır. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Onun için de şu anda bizim kalkıp da burada vatandaşlık bilincini bir kenara koymamızın anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bilinci, bu çok önemli" dedi.

Erdoğan, 3. Havalimanı Merkez Şantiyesi'nde işçilerle bir araya geldiği iftar programının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin inşaatı süren tek büyük projesinin 3. Havalimanı çalışmasından ibaret olmadığını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda günde 628 uçağın iniş ve kalkış yaptığını dile getiren Erdoğan, "Ancak yetmiyor, şu anda sıkıntı var. Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı var. Slot veremiyor. O derece sıkıntı var. Yani bu havalimanının ne kadar büyük önem arz ettiği ortada" diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul Boğazı'nda inşası süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tamamlanmasıyla da ağır vasıtaların buraya çekileceğini aktararak, şöyle devam etti:

"Havalimanı bittiği zaman buradan bağlantı yollarıyla Mahmutbey'e 13 kilometre yol. Buradan 13 kilometrede Mahmutbey'e inebileceksin. Bu bağlantı yolları olmuş olacak. Yani şehir merkezine taş çatlasın, en zor şartlarda yarım saatte inecek bir imkanı getiriyor. Böyle bir durum söz konusu. Tabii bununla millet olarak hep gururlanacağız ve inşallah, bu havalimanının bitişi bizler için ayrı bir gurur vesilesi olacak. Günde inşallah yüz bin kolay değil, araç geçişi kapasiteli, iki katlı olarak boğazın altına inşa edilecek Avrasya Tüneli de yine hızla sürüyor. Bu tüneli de 2017 yılında açmayı hedefliyoruz. Temelini atmıştık. Hakikaten oradaki çalışmalar da büyük bir heyecanla devam ediyor."

- "Yeni projeler hızla hayata geçecek"

Erdoğan, iki yılı dolmadan Türkiye nüfusundan daha fazla insanın Marmaray'ı kullandığını vurgulayarak, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün de içinde yer aldığı İstanbul-İzmir Otoyolu'nun inşaatının da hızla devam ettiğini kaydetti.

Yapımı süren İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün de yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını, hizmete açılışında biraz sarkma olabileceğini aktaran Erdoğan, projelerin er veya geç bitmiş olacağını kaydetti.

Bütün bunlarla beraber yeni projelerin hazırlıklarının da devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bu yeni projeleri de hızla hayata geçireceğiz" dedi.

- "Hep birlikte Türkiye olacağız"

"Benim burada özellikle bu güzel gecede, bu ramazan gecesinde en çok üzerinde durmak istediğim konu şu, bizim birliği, beraberliğe çok ihtiyacımız var" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizi bölmek isteyenlere, ayırmak isteyenlere karşı bu birliğe, beraberliğe çok ihtiyacımız var. Biz Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Abazasıyla Gürcüsüyle velhasıl 78 milyonuyla bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu yakalamamız lazım. Onun için bugüne kadar hep şunu söyledi, tek millet olacağız, tek bayrak olacağız. Tek vatan, tek devlet... Böyle yürüyeceğiz. Millet kavramı, içinde her türlü etnik kimliği barındıran bir kavramdır. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Onun için de şu anda bizim kalkıp da burada vatandaşlık bilincini bir kenara koymamızın anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bilinci, bu çok önemli. Bundan niye güceniyoruz, niye utanıyoruz? Bizim ikinci bir bayrağımız olamaz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bunu böyle göreceğiz. 780 bin kilometrekareyle tek vatan ve devlet içinde devlet asla kabul edemeyiz."

- Erdoğan'dan işçilere bayram müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanı müteşebbislerine, çalışanları sevindirmeleri ricasında bulunduğunu belirterek, "Bu dev yatırımın müteşebbislerine bir ricada bulundum. Dedim ki, 'Bu bayram tüm bu şantiyede çalışanları bir sevindirin.' Sağ olsunlar, 'Ne derseniz biz de onu yapalım' dediler ve ast-üst hiçbir ayrım yapmaksızın buradaki her bir kardeşimize 2 bin 500'er lira bu bayramda birer hediye verecekler" diye konuştu.

Bu nedenle müteşebbis firmalara teşekkür eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Allah kendilerinden razı olsun. Veren el alan elden her zaman üstündür. Verdikçe azalmaz, çoğalır. Onlar da bu güzelliği yaptılar sağ olsunlar. Bu bayramda sizlere inşallah bu ikramı yapacaklar. Kendilerine teşekkür ediyorum ve inşallah bayramı bayram gibi kutlayanlardan olalım. Ailelere, çocuklara selamlarımı iletin. Ekranları başında bizi izleyenlere de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Tüm İslam aleminin, tüm insanlığın hayrına inşallah vesile olsun diyorum."

- Erdoğan'ın verdiği bayram müjdesi sevinç yarattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programı öncesinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım ile Yavuz Sultan Selim ve İzmit Körfez Geçiş köprüleri ile 3. Havalimanı inşaat sahalarını havadan inceledi.

Şantiye çalışanlarıyla aynı masada orucunu açan Erdoğan, işçilerle sohbet etti. Bu arada, çalışanlara 2 bin 500'er lira bayram ikramiyesi verileceğini müjdeleyen Erdoğan, işçiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)

Haber Ara