Dolar

32,4724

Euro

34,8222

Altın

2.477,91

Bist

9.530,47

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs resepsiyonunda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençler ve sporcular için verilen resepsiyonda konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 14:51:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs resepsiyonunda konuştu

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençler ve sporcular için verilen resepsiyonda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kurtuluş savaşı Malazgitten bu yana sürdürdüğümüz mücadelenin en önemli halkalarındandır. Cumhurtiyetimiz Osmanlı'dan Selçukludan farklı bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti tarih sürekliliğin son temsilcisidir. Gazi Mustafa Kemal'i de devlet kuran bir lider olarak saygıyla anıyoruz.

ASLOLAN MİLLETİN GÖNLÜNDE YER ETMEKTİR

Aslolan milletin gönlünde yer etmektir. Yaptığınız hizmetlerşe bunu başaramadıysanız tarihin tozlu raflarında kaybolursunuz. Gençlere de tavsiye ediyorum kendinizi geliştirin kariyer yapın. Milletle beraber olmak daima önceliğiniz olsun. Aslolan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Ölümden kaçmak mümkün mü? Öldükten sonra lanetle anılmak da var lanetle anılmak da... Temenni ederim ki bizler rahmetle anılanlardan olalım.

DÜNYAYA SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ

Şuanda karşımdaki genç kardeşlerime baktığımda 20 yıl önceyi bile zor hatırlarsınız. Bunu yaşamak başka birşey okumak başka birşey. Kim Libya'daki Kuzey Afrika'daki gelişmelerin bizimle alakalı olmadığını söyleyebilir. Bizim ne bölgemize ne de dünyaya sırtımızı dönme şansımız yok. Geçmişte temelleri atılan demokrasi ve kalkınma çabalarını son 13 yılda çok yüksek seviyelere ulaştırdığımızı düşünüyorum.Bugün IMF'ye borç veren bir Türkiye var.

TÜRKİYE KRİZLERE RAĞMEN YOLUNA DEVAM EDİYOR

Bugün Türkiye dünyada yaşanan krizlere rağmen hala yoluna devam ediyorsa buhnu son 13 yılda yaşanan gelişmelere borçluyuz. Milli geliri bizden kat be kat fazla olan ülkeler bizim yaptığımız yardımları yapmıyorlar. İşte Suriye... 10 milyar dolar faturalı olarak Suriye'ye destek verdik. Şuanda 26 noktada çadırkentler var. Avrupa'nın şukadar verelim bu kadar verelim demelerine de ben fazla kulak asmıyorum. Şuana kadar bize geln destek 450 milyon dolardır. 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için önümüze çıkan tüm engellere rağmen var gücümüzle uğraşıyoruz. 2053'ü 2071'i siz hazırlayacaksınız. O günleri biz göremeyeceğiz. Sizler o günlerin mimarı olacaksınız.

SİZLER BİLGİSAYARIN TUŞLARINA BASACAKSINIZ SİLAHLARIN TETİĞİNE DEĞİL

Gözlerinizdeki ışık yüreğinizdeki sevgi hiç eksilmesin diliyorum. Sizler Güneydoğu'nun o dağlarında bu millete ihanet eden o şebekenin içinde değildiniz. Sizler kalemini silah olarak kullanan gençlersiniz. Sizler bilgisayarıon tuşlarına basıyorsunuz silahların tetiğine değil.

Cebinizdeki telefonların kullandığınız bilgisayarların kısacası kullandığınız teknolojinin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. Son 13 yılda 5 milyon 645 bin yeni istihdam olmuştur. Hamdolsun ülkemiz nereden nereye geldi.

Haber Ara