Dolar

32,3383

Euro

35,1301

Altın

2.240,91

Bist

8.723,30

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 yıllık doğalgaz rezervi bulduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'de ki mitingte halka seslendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-16 14:58:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 yıllık doğalgaz rezervi bulduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'ndaki mitingte konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta Trakya'da mevcut doğalgaz üretimimizi iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Erdoğan, "İstanbul'u fetheden o güzel komutan, o yürüyüşü buradan başlattı. O yüzden Edirne bir başka... Edirne; bu ülkenin şanlı tarihine ayna tuttu.

"ÜLKENE SAHİP ÇIK CUMHUR İTTİFAKI'NIN YANINDA OL"

Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyerek Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne, bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart'ta kurtulacaktır diye inanıyorum. 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliğine hazır mısın? Edirne Cumhur İttifakı'nın yanında olarak ülkene sahip çıkmaya hazır mısın?

"17 YILDIR 15 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"

Edirne'ye son 17 yıldır 15 katrilyon lira yatırım yaptık.

Edirne'nin karayolları uzunluğunu 259 kilometreye kadar ulaştırdık. Yapımı devam eden TEM- Karacağaç yolunu da seneye tamamlıyoruz. Edirne sınırları içindeki trenleri ve yolları yeniledik.

"ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ"

Halkalı- Kapıkule arası seyahat çalışmaları da devam ediyor.  Seyahat süresi 1 saat 20 dakika, yük taşıma süresi 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur biz yaparız. Yaparsa Ak Parti yapar!

"İÇME SUYU SORUNUNU BİZ HALLETTİK"

Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için havzada büyük dönüşümü başlattık. Edirne'nin içme suyu sorununu biz çözdük.

"BAY KEMAL SEN NEYE GÖRE KONUŞUYORSUN"

Edirneli çiftçimize 2,6 katrilyon destek verdik. Bay Kemal çiftçi aç diyor. Sen neye göre konuşuyorsun? Edirne'deki iş insanlarımıza, yatırımcılara da 1,7 katrilyon verdik.

"ÜRETİM ARTTI"

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu.

"BAY KEMAL YALAN ÜRETİYOR"

Size bir müjde vereyim mi? Geçtiğimiz hafta Trakya'da mevcut doğalgaz üretimimizi iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Hadi bunu bir yerde söyle be... "Bu hükümete teşekkür ediyorum, bu kadar doğalgaz buldular" de. Ama söyleyemez. O sadece yalan üretir.

"SEN NEREDEYDİN"

Kartal'da ev yıkıldı. Benim 21 vatandaşım şehit oldu. Bölgeyi ziyaret etmedin. 'Benim belediye başkanım oradaydı' diyor. Onu geçtik sen neredesin?

"BU VATAN 82 MİLYON KİŞİNİN ORTAK VATANIDIR"

Bu ülke, tüm renkleriyle, tüm zenginlikleriyle, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır. Bu ülkede herkes, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla dilediği gibi inanabilir, dilediği gibi yaşayabilir, dilediği gibi iş yapabilir, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebilir.

AYRINTILAR GELİYOR...

Haber Ara