Dolar

32,4354

Euro

34,4368

Altın

2.487,79

Bist

9.679,80

'Cumhurbaşkanı 'ben bir işe karışmam' diyemez'

Başbakan Binali Yıldırım, yüzde 52 oy alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının 'Ben bir işe karışmam' diyemeyeceğini söyledi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 10:20:39

'Cumhurbaşkanı 'ben bir işe karışmam' diyemez'
Başbakan Binali Yıldırım, yüzde 52 oy alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının 'Ben bir işe karışmam' diyemeyeceğini söyledi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi konuşan Yıldırım, "21-22 milyon vatandaşın önüne gidip onlardan destek isteyen Cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur" dedi.

"DİYELİM Kİ OLMADI..."

Hedeflerinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu belirten Yıldırım, " Bir anayasa teklifini Meclis'in gündemine getireceğiz. Ondan sonra karar Meclis'indir. Diyelim ki olmadı, adres yine belli, millete tekrar gideceğiz. Kararı millet verecek." Diye konuştu.

CHP'YE CEVAP

Başbakan'ın gündeminde CHP'nin sataşmaları da vardı. Yıldırım, "Bir partinin sözcüsü 'Başbakanı İzmir çıkarmadı; seçilmedi, atandı' diyor. İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İzmir beni niye belediye başkanı yapmadı, İzmirliler uzak görüşlü de onun için. Muhalefet şunu bilmeli, istediğini söyleyen istemediğini de işitir. Buna katlanacaklar" ifadelerini kullandı.

TERÖR OPERASYONLARI

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların ne zaman biteceğini ilişkin ise, "Bize soruyorlar, 'Operasyonlar ne zaman bitecek' diye. 3 şartı var. Birincisi PKK ne zaman silahlarını bırakır, sivil vatandaşlarımızı rahatsız etmezse... İkincisi güvenlik kuvvetlerimize silah doğrultmazsa... Üçüncüsü vatandaşlarımız rahatça seyahat edinceye, hiçbir güvenlik problemi yaşamayıncaya kadar, kardeşlik sağlanıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI OYLAMASI

Almanya Parlamentosu'nda bugün sözde Ermeni soykırımının oylanacağını hatırlatan Yıldırım, konuya ilişkin Merkel'le yaptığı görüşmeyi anlatarak, "Merkel'e dedim ki 'Almanya Türkiye'nin sağlam bir müttefiki, dolayısıyla böyle akıl dışı bir işe vesile olmamasını temenni ediyoruz' Bana dediği şu 'Elimden geleni yapacağız'. Ben de 'Size rağmen orada bir şey olmaz' dedim. Göreceğiz" diye konuştu.

Haber Ara