Dolar

32,5994

Euro

34,7334

Altın

2.498,04

Bist

9.524,59

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanan Turgut Aslan kimdir?

15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Peki Turgut Arslan kimdir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-16 05:51:27

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanan Turgut Aslan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de bugün yayımlaman "Atama Kararları" ile 15 Temmuz Gazisi TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

1. sınıf Emniyet Müdür olan Turgut Aslan, 1962 yılında Çorum'un Ortaköy ilçesinde dünyaya geldi. Girmiş olduğu Polis Kolejinden 1981 yılında mezun olan Arslan, akabinde devam ettiği Polis Akademisinden 1985 yılında mezun oldu. 

Komiser yardımcısı olarak başladığı göreve sırasıyla, Bursa, Bingöl, Marsilya/ Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde devam etti.

Meslek hayatı süresince çeşitli başarı belgeleri ile ödüllendirilen Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı olarak atandı.

15 Temmuz 2016 günü Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Turgut Aslan, başından vurularak ağır yaralandı. Geçirdiği operasyonlarla hayata tutunan Aslan, gazi ünvanı aldı. O zor günlerinde Turgut Aslan'ın ilk ziyaretçilerinden biri Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili olarak daha sonraları "Cumhurbaşkanımız bizi ziyaret etti. Çok sevindim o zaman. Türkiye'nin işi çok zor dedim ona." demişti.

1. Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Haber Ara