Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Avrupa Birliği Türkiye'ye muhtaç

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Bakü'de yarın başlayacak, Türk Filmleri Haftası dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 18:31:01

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Avrupa Birliği Türkiye'ye muhtaç

AA'nın haberine göre Topçu, etkinliğin ardından basın mensuplarının Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sorusunu şöyle cevap verdi:

"AB Türkiye'ye muhtaç. Türkiye'nin AB'ye hiç ihtiyacı yok fakat AB'nin, Türkiye'nin yer altı ve yer üstü zenginliklerine, tarihi arka planına, insan kaynaklarına, çok ciddi ihtiyacı var. AB'nin bir ihtiyacı da şudur. Eğer AB ülkeleri Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika ile ticaret, turizm yapmak istiyorsa, bunun anahtarı al yıldızlı al bayraktır. Fakat anlaşılan ve görülen odur ki AB Türkiye ile olan meselelerinde ipe un sermektedir. Türk devleti AB'nin bu niyetini gördü. AB ülkelerinin Türkiye'yi parçalamaya zemin hazırlayan örgütlerin arkasında olduğunu tespit etti. Terör örgütlerindeki silahlar Türkiye'nin stratejik ortağı olduğunu söyleyen ülkelerin silahları. AB ülkelerinin Türkiye'ye dostlukları böyle. Hala Türkiye'ye zarar veren bölücü terör örgütlerini besliyorlar, koruyorlar. Şimdi AB ile ilişkilerimiz AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı terörle mücadele ve diğer konulardaki adımlarına bağlı. Türkiye asla AB'ye mahkum değil."

 

Haber Ara