Dolar

32,5671

Euro

34,9928

Altın

2.421,67

Bist

9.722,09

Cumartesi günü noterler açık mı? Hafta sonu nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu?

Kademeli normalleşme ile birlikte bazı illerimizde hafta sonu sokağa çıkma yasakları kaldırılmıştı. Yasakların kaldırılmasıyla ve noterde işleri olan vatandaşlar cumartesi günü noterler açık mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki cumartesi ve pazar günleri noterler açık mı? Peki hafta sonu nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu? Hafta sonu noterler açık mı? Nöbetçi noter uygulaması vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmüştü. Noterde işi olanlar sokağa çıkma yasağından muaf mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-09 20:40:08

Cumartesi günü noterler açık mı? Hafta sonu nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu?

Hafta sonu noterlerin açık olması vatandaşalrın işini çok ciddi oranda kolaylaştırmıştı. Nöbetçi noter uygulaması ile hafta içi çalıanlar hafta sonu işerlini halledebiliyordu. Ancak korona kısıtlamaları nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar da noterde işlerini halletmek için cumartesi günü noterler açık mı sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Peki hafta sonu noterler açık mı?  Noterde işi olanlar sokağa çıkma yasağından muaf mı? Hafta sonu nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu?

CUMARTESİ GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI?

Nöbetçi noterlik uygulaması 6 nisan 2019 yılında hayatımıza girdi ve vatandaşlar tarafından çok fazla ilgi gördü. Hafta sonu çalıştığı için noter işlemini hafta içine sıkıştırmaya çalışanlar nöbetçi noterlik uygulaması ile rahat bir nefes aldı. Ya da hafta sonu araç alım satımı yapmak isteyen vatandaşlar da hafta içini beklemek zorunda kalmıoyordu. Vatandaşlar koronavirüs pandemisi sonrası hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile birlikte nöbetçi noterlik uygulamasının çalışıp çalışmadığını merak ediyor. Cumartesi ve pazar günü noterler açık mı? Hafta sonu noterler açık mı? Nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu?

HAFTA SONU NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI DEVAM EDİYOR MU?

Nöbetçi noterler hafta sonu (cumartesi-pazar) saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşlara hizmet veriyordu. Ancak koroanvirüs pandemisi nedniyle bir çok kuruluşun çalışma saatleri değişti. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte hafta sonu açık olan kurumlar kapatıldı. Peki hafta sonu noterler açık mı? Türkiye Noterler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre nöbetçi noterlik uygulaması ikinci bir karara kadar ertelenmiştir.

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ'NDEN HAFTA SONU UYARISI

​Türkiye Noterler Birliği ahfta sonu uygulanan nöbetçi noterlerin durumuna dair yaptığı açıklama şöyle: Ülkemiz genelinde alınan Koronavirüs tedbirleri kapsamında, nöbetçi noterlik uygulaması ikinci bir karara kadar ertelenmiştir. Hafta içi verilen noterlik hizmetlerinde ise herhangi bir değişiklik yoktur. Bilgilerinize sunarız. 

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI 6 NİSAN 2019'DA HİZMETE GİRMİŞTİ

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinin çalışmasıyla 6 Nisan 2019'da faaliyete geçirilen nöbetçi noterlik uygulamasıyla eylül ayına kadar 265 bin 644 işlem gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin çalışmasıyla 6 Nisan 2019'da ülke genelinde faaliyete geçirilen "nöbetçi noterlik" uygulamasına ilgi yoğun oldu.

Uygulamanın başladığı günden eylül ayına kadar nöbetçi noterliklerde 265 bin 644 işlem yapıldığı belirtilirken, bu işlemlerle 15 milyar liralık işlem hacmi oluştuğu bildirildi.

Söz konusu işlem hacminin 12,5 milyar liralık kısmının ikinci el araç satışı, 2,5 milyar liralık kısmının da ilk tescil işlemleri sonucu oluştuğu vurgulanan açıklamada, nöbetçi noterliklerde yapılan 265 bin 644 işlem için devlet adına 36 milyon liralık vergi ve harç tahlis edildiği kaydedildi.

NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ 2021

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00'da başlar ve öğle tatili olan 12:00'a veya 12:30'a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12:00-13:00 arası veya 12:30-13:30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder.

Öğleden sonra 13:00'da veya 13:30'da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17:00'a kadar çalışmaya devam ederler.

2021 YILI NOTERLİK ÜCRET TARİFESİ

2021 yılı noter ücretleri de vatandaşlar tarafından merak edilen bir diğer konu. İşte 2021 yılı noterlik ücretleri;

2021 yılı en düşük noter ücreti 6,93 TL'den az olamaz.
Noter vasiyetname ücreti ve vakıf senedi düzenleme ücreti 313,53 TL
Noter yazı ücreti sayfa başı 9,50 TL
Noter çeviri ücretleri sayfa başı 78,65 TL
Noter karşılaştırma ücreti sayfa başı 9,50 TL
Noter tescil ücreti işlem başına 2,97 TL
Noter emanet hesap ücreti yıllık 21,95 TL
Noter defter tasdik onay ücreti 100 sayfaya kadar 2,97 TL, 100 sayfadan yukarı her 100 sayfa için 1,11 TL onaylama ücreti
Noter defter ara ve kapanış tasdik ücreti maktu olarak 1,11 TL,
Noter bildirim yazı ücreti 2,97 TL
Noter yol ücreti ödeneği masraflara ek olarak her gün için 37,65 TL yol ödeneği
Noter aracılık ücreti işlem başına masraflar hariç 2,12 TL

NOTER NEDİR?

Noter, noterlik mesleğini yapan kişidir. Noterlik bir kamu hizmetidir. Noterler, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri yaparlar. Her asliye ve münferit sulh mahkemesinin bulunduğu yerde, o mahkemenin yargı çevresindeki noterlik işlerini görmeye yetkili olmak üzere bir noterlik kurulur.

Haber Ara