Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cuma namazı iptal edildi mi? Diyanet cuma namazı iptali için açıklama yaptı mı?

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde ve dünyada çeşitli kısıtlayıcı kurallar alınmaya başlandı. Peki Türkiye'de (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa) cuma namazı iptal edildi mi? Diyanet cuma namazı iptali ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Gelen bilgilere göre cuma namazı ertelenmeyecek ama cuma namazının kısa sürede kılınması için tedbirler açıklanacak. Cuma namazı iptal olacak mı, cuma namazı iptal edildi mi sorusu milyonlarca Müslüman'ın aklını kurcalıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-13 09:32:01

Cuma namazı iptal edildi mi? Diyanet cuma namazı iptali için açıklama yaptı mı?

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde ve dünyada çeşitli kısıtlayıcı kurallar alınmaya başlandı. Peki Türkiye'de (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa) cuma namazı iptal edilecek mi? Diyanet cuma namazı iptali ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Gelen bilgilere göre cuma namazı ertelenmeyecek ama cuma manazının kısa sürede kılınması için tedbirler açıklanacak. Cuma namazı iptal olacak mı? sorusu milyonlarca Müslüman'ın aklını kurcalıyor.

DİYANET DUYURDU: TÜM TÜRKİYE'DE CUMA NAMAZI İCRA EDİLECEK

“Cuma namazı iptal edildi mi?” iddialarına yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

*Koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır.

*Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur.

DİYANET İŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN CUMA NAMAZI AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda Başkan Erbaş'ın yarın (13 Mart) Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde “Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır” konulu hutbe irad edip Cuma namazı kıldıracağı bilgisi paylaşıldı.

İRAN'DA CUMA NAMAZI İPTAL EDİLDİ

Koronavirüs malesef ülkemizde de görüldü.

İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi Başkanı Hacı Ali Ekberi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ülkedeki tüm eyalet merkezlerinde bu haftaki cuma namazlarının iptal edildiğini söyledi.

İran devlet televizyonunun haberine göre Ekberi, "Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karara göre, cuma namazı bu hafta tüm eyalet merkezlerinde iptal edilmiştir." ifadesini kullandı.

Ekberi, ilçelerde cuma namazıyla ilgili kararın ise Veliyi Fakih'in (ülke lideri Ali Hamaney) temsilcileri, vali ve eyalet sağlık müdürleri tarafından alınacağını belirtti

İSTANBUL'DA CUMA NAMAZI İPTAL OLACAK MI?

Şimdiye kadar bu konu ile ilgili Diyanet'ten henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yani cuma namazı tüm yurtta icra edilecek. Farklı bir açıklama gelirse haberimizde yer alacak. 

Haber Ara