Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Cuburi: IŞİD sonrası 'ortaklığı yok sayma' girişimlerinden uzak durulmalı

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, IŞİD sonrası dönemde 'zorbalık ve ortaklığı yok sayma' girişimlerinden uzak durulması gerektiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-02 13:00:32

Cuburi: IŞİD sonrası 'ortaklığı yok sayma' girişimlerinden uzak durulmalı

AA'nın haberine göre Cuburi, "Eğer birileri diğerlerinden ayrılıp tekçilik yaparsa mezhepçilik, parçalanma ve terörizm eğilimlerini ortaya çıkaran sürece geri döneriz" dedi.

Cuburi, Irak'ın hassas bir dönemden geçtiğine işaret ederek, "Geçmişte yaşananlar Iraklılar için çok zordu. Bu zor günleri atlatıp umut ve istikrarın olduğu aşamaya ele ele vererek geçebiliriz. Şer odakları aşırıcılık ve terörle ülkedeki birliği ayırmaya çalıştı. Aşiretler olarak Irak'taki anlaşmazlık ve sorun fırtınalarına karşı kalıcı güven oldunuz. Tüm girişim ve planları hüsrana uğrattınız. Kardeşlik ve dayanışma olunca sıkıntılar uzun sürmez" diye konuştu.

Aşiretlerin bölünmeyi reddederek tek ses olması gerektiğini belirten Cuburi, "IŞİD sonrası büyük sorunlar olacak. Bunların bir kısmı sosyal sorunlar, diğeri de terör ve aşırıcılığı yok edip ortaklığa inancı gerektiren fikri sorundur. İki buçuk yıl içerisinde Irak'ta olup bitenler, ulusal kurtuluş planını gerçekleştirmeyi gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara