Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

'Cübbeli Ahmet Hoca' dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle ifade verdi

Cübbeli Ahmet Hoca, yazdığı kitapta dini değerleri alenen aşağıladığı gerekçesiyle ifade verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-16 14:38:05

'Cübbeli Ahmet Hoca' dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle ifade verdi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile avukatı Fatih Oğuz katıldı.

Hakim Aşkın Kocamanoğlu, sanığın mahkemeye müracaat ederek, duruşma günü hazır bulunamayacağını belirtmesi üzerine, usul ekonomisi açısından ara celse açıldığını söyledi.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Ünlü, savunmasında, Maül Ayneyn adlı yazarın yüzyıl kadar önce yaşadığını ve bir kitap yazdığını, davaya konu kitapta vücuttaki muhtelif organlara iyi gelecek ayetlere yer verildiğini belirterek, ''İddianameye konu edilen Şifa Ayetleri isimli kitap belirttiğim müellifin kitabından tercüme yolu ile alınmıştır. Tercüme yapılmış olmakla, kitabın aslına sadık kalınarak bire bir tercüme yapılmıştır. Benim yazdığım kitap derleme kitap değildir. Derleme kitapta istediğiniz şekilde yorum yapabilirsiniz. Ancak tercüme kitapta yorum yapma durumumuz söz konusu değildir'' dedi.

Sanık Ünlü, mevcut konumu ve statüsü gereği dini değerleri alenen aşağılama gibi bir eylemi bilerek ve isteyerek istemiş olmasının mümkün olmadığını dile getirerek, suç işleme kastı ve iradesiyle hareket etmediğini ve beraatini istediğini söyledi.

Hakim Kocamanoğlu, bir önceki celsenin ara kararının gereklerinin yerine getirilmesi ve duruşmanın önceden belirlenen tarihe ertelenmesine karar verdi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haber Ara