Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Cübbeli Ahmet'e: 'Sakalını kes gel'

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yemin töreni ardından açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca'ya göndermede bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-28 23:09:34

Cübbeli Ahmet'e: 'Sakalını kes gel'

Aslan, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ün yemin töreni sonrasında vatan hainlerinin yemininin kabul görmeyeceği şeklindeki gazetesindeki köşesinde yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirdi.

CÜBBELİ AHMET HOCA'YI SİYASETE DAVET ETTİ

Aslan, “Yani bir din adamının dine uygun hareket etmesi, hüsnü zan etmesi gerekirken kendisi din adamına yakışmayacak tarzda konuşmalar sergilemiştir. Eğer ki din kisvesi altında bunu yapıyorsa yazıklar olsun. Ama siyasete meraklıysa sarığını, cübbesini bir tarafa bıraksın, sakalını kessin buyursun gelsin mecliste namusu ve şerefi üzerine kendisi ant içsin. Herkeste şeref vardır. Bizde de kendisinde de şeref vardır. Kendisine hakaret etmeyiz. Hele hele din adına çıkıp kitlelere seslenen insana asla hakaret etmeyiz. Gelecek dönem Cübbeli Ahmet Hoca'yı meclise bekliyoruz. Gelsin namus ve şeref sözü versin. Biz onu alkışlarız. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir an önce tövbe edip, Allah'a yalvarması ve kullardan helallik dilemesi gerekir“ dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yemin töreninde 'Büyük Türk milleti' yerine 'Büyük Türkiye milleti' deyince yeminini tekrarlamak zorunda kalan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Türkiye milletinin bütünleştirici bir ifade olduğunu söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara