Dolar

32,5104

Euro

34,7423

Altın

2.488,14

Bist

9.524,59

'Cübbeli Ahmet': Doğu Perinçek abimiz ülkeye hizmet ediyor

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Ulusal Kanal’a konuştu. Geçmişte hakkında olumsuz görüşler belirttiği Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i öven ifadeler kullanan Ünlü, partiye yakın Ulusal Kanal’a verdiği röportajında Perinçek hakkında, ‘bu abimiz, hizmet ediyor’ dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-07 17:55:58

'Cübbeli Ahmet': Doğu Perinçek abimiz ülkeye hizmet ediyor

Ünlü, ülkenin bölünmemesi için elinden geleni yaptığını söylediği Perinçek'i uzun süre yanlış bilgiler üzerinden tanıdığını belirtti. Ünlü, artık doğru bildiği Perinçek'in çıktığı televizyon programlarını hiç kaçırmadığını belirtti.

0ab2b5f3-2725-4f56-904d-3f654d5686d0

Ünlü, Perinçek'in PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesinin arka planını kendisine anlatmasının ardından ikna olduğunu ifade ederek, Perinçek'in Ermeni soykırımı iddialarına yönelik cevaplarının kendisini ikna ettiğini dile getirdi.

‘Bu abimiz, büyüğümüz hizmet ediyor'

cc349b53-91d3-4de1-a7a0-3ce1d5a3571f

Ulusal kanala röportaj veren Ünlü şu ifadeleri kullandı:

“Burada mutlaka birlik beraberlik lazım, burada değerler var, bu değerlere sahip çıkacağız. Ondan sonra namazımız, inancımız bile Allah ile bizim aramızda. Doğu Bey'i vatana millete hizmet eden, bölünmemesi için çalışan, ülkenin işgal olmaması için, işte bir de çok İsrail'in şeyini anlamış. Şartı vatan sevgisi ve bölünmeme. Bölünmemek için her şeyini feda edecek. En kötü devlet, en iyi devletsizlikten iyidir, devletsiz olmaz. Sonra sonra sonra, konuşmalarına bir baktım, ekranlarda rastladım, acayip PKK düşmanlığı, HDP düşmanlığı şudur budur falan... Doğu Bey bir kanala çıkarsa onu kaçırmam. Programda sordular, devletin hizmeti için bu olaylar daha büyümeden, bu teröristler güçlenmeden nasıl engellenebilir, bundan bahsetti. Ondan sonra Ermeni meselesine baktım, yahu hiç devletin adamı yok mu? Gidip de AB Parlamentosu'nda bu tasarıyı reddettirecek? Doğu Bey gitti. O noktaları görünce, dedim bu abimiz, yaşça büyüğümüz hizmet ediyor. Ben ona teşekkür ediyorum, dua ediyorum. Ermeni meselesinde vatanımızı savundu. Memleketimize, milletimize bir fayda getirdiysen tamam. Gerçi 'Ben ateist değilim, Müslümanım' dedi. Böyle bir beyanını da geçen de gördüm. Mühim değil. Velev ki vatanımıza milletimize sahip çıkan adam imansız olsun. O Allah'la arasındaki sorun. Ama biz aynı gemideyiz. Bu geminin deliklerini tamir edip su almaması için canımıza malımızla fedakarlık edeceğiz”

Perinçek: Cübbeli'nin iltifatı özgüvenimizi artırıyor

Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçmişte Vatan Partisi Gen. Bşk. Perinçek hakkında kullandığı 'Ben ona teşekkür ediyorum, dua ediyorum. Ermeni meselesinde vatanımızı savundu' sözleri üzerine Perinçek, Ünlü'nün kendisine yönelik övgü dolu sözlerinden memnun olduğunu söylemişti. Ünlü'yü “vatansever” olarak tanımlayarak, sözlerini “olumlu” bulduğunu söyleyen Perinçek, “Bu bizim kendimize güvenimizi artırıyor” demişti. 

Haber Ara