Dolar

32,4500

Euro

34,8539

Altın

2.478,66

Bist

9.530,47

CSU’da ayrılık kararı başkanlığı bırakıyor…

CSU’da Bavyera Eyalet seçimlerinde alınan ağır yenilginin faturası, Genel Başkan Horst Seehofer’e çıktı. Uzun süredir parti içinde ciddi şekilde eleştirilen Seehofer, CDU liderliğini bırakacağını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 14:54:29

CSU’da ayrılık kararı başkanlığı bırakıyor…

BAŞBAKAN Angela Merkel'in CDU liderliğini bırakacağını açıkladığı günden bu yana Almanya'da bütün gözler Horst Seehofer'in üzerindeydi. Bayvera seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından uzur süre eleştirilen Seehofer'e haftalardır istifa baskısı yapıldı. Bugüne kadar bu konuda sessiz kalmayı tercih eden CSU lideri Horst Seehofer, sonunda beklenen açıklamayı yaptı. 2008'den bu yana CSU lideri olan Seehofer, parti liderliğini bırakacağını açıkladı. Ancak bunun ne zaman olacağı konusanda herhangi bir şey söylemedi.

Ancak kulislere yansıyan bilgiye göre CSU'nun 2019 yılının ilk ayında parti kongresini toplayacak ve burada veda edecek.

SÖDER ÖN PLANDA

Seehofer, liderliğini bıraktığıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Federal İçişleri Bakanlığı bu kararın dışında” sözleriyle bakanlık görevine devam edeceğini söyledi.

Seehofer'in yerine CSU liderliği için öne çıkan isimlerin başında ise Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder var. CDU lideri Angela Merkel'den sonra Seehofer da istifa ederse, federal hükümette parti lideri kalmayacak. Çünkü hükümetin diğer ortağı SPD'nin lideri Adrea Nahles de hükümet kurulurken kabinede yer almamıştı.

Haber Ara