Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Cruz, Trump'un yolunu açtı

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adaylarından Cruz'un çekilmesi Trump'a yol açtı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 07:13:21

Cruz, Trump'un yolunu açtı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Indiana eyaletinde yapılan ön seçimde rakibi milyarder iş adamı Donald Trump'a yenilen Ted Cruz, seçim yenilgisi üzerine kampanyasını sonlandırdığını duyurdu.

Indianapolis kentinde kendisini destekleyenlerin karşısına çıkan Cruz, "Zafere doğru gidebilecek bir yol oldukça devam edeceğimi söylemiştim. Bu gece bu yolun kapanmış göründüğünü üzülerek söylüyorum." dedi.

Teksas Senatörü Cruz, "Elimizden geleni yaptık ancak seçmenler başka bir yolu tercih etti. Üzgün ama sınırsız bir iyimserlikle ülkemizin uzun dönemli geleceği için kampanyamızı durduruyoruz." diye konuştu.

Indiana eyaletinde Cumhuriyetçi oyların yaklaşık yüzde 53'ünü alan Trump, yüzde 37'de kalan Cruz karşısında ezici bir galibiyet almış oldu. Cumhuriyetçi Parti içindeki üçüncü aday Ohio Valisi John Kasich ise yüzde 7'de kaldı.

Trump'ın yolu açıldı

Bu hezimetin ardından Cruz'un yarıştan çekilmesi Donald Trump'ın önündeki başkan adaylığı yolunu büyük ölçüde açmış oldu.

Trump, Cruz'un bıraktığını açıklamasından sonra New York'ta destekçilerine yaptığı konuşmada, bugüne kadar saf dışı bıraktığı rakiplerini övdü ve Cruz için "Beni sever mi bilmiyorum ama müthiş bir rakipti." dedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkanı Reince Priebus ise Twitter'daki hesabından yazdığı mesajda, "Donald Trump olası Cumhuriyetçi Parti adayı olacak. Hepimizin birleşip Hillary Clinton'ı yenmeye odaklanması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Trump, başkan adaylığı yarışında Cumhuriyetçi Parti içinde 10'dan fazla aday adayını saf dışı bıraktı. Bu kişiler arasında Jeb Bush, Ben Carson ve Marco Rubio gibi başlangıçta iddialı olan isimler bulunuyor.

Clinton Indiana'da kaybetti ama adaylığa çok yakın

Demokrat Parti cephesinde ise iki adaydan Hillary Clinton, Indiana'daki ön seçimi Bernie Sanders'a kaybetti.

Çekişmeli geçen yarışta Sanders Indiana'daki Demokrat seçmenlerin yüzde 53'ünden fazlasının oyunu almayı başardı. Clinton ise yüzde 46'da kaldı.

Haber Ara