Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

Crabs Media Kurucu Ortağı Burak Önal dijital pazarlama trendlerini açıkladı

Crabs Media Kurucu ortağı Burak Önal “Pandemi süreci ile birlikte hayatımızın her alanında olduğu gibi dijitalde de büyük değişimler yaşandı. Büyük, küçük tüm markalar, dijitalde varlığını güçlendirme adına çalışmalarını hızlandırdı. Online alışverişlerin de bu dönemde hız kazanması, işletmelerin dijital pazarlama yöntemlerine başvurmasına neden oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-18 11:36:12

Crabs Media Kurucu Ortağı Burak Önal dijital pazarlama trendlerini açıkladı

İşletmeler dijital pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirirken, onlinepazaryerleri satışlarını yükseltme anlamında katkı sağladı. Ancak ben her işletmenin kendi web sitesini oluşturarak, satışlarını buradan gerçekleştirmesi gerektiğine inanıyorum. Web sitesi üzerinden yapılan satışlarda daha kalıcı ve uzun süreli çözümler sağlandığını gözlemliyoruz” dedi.

Dijital pazarlamanın önemine değinen Burak Önal “Pandemi nedeniyle önümüzde belirsiz bir süreç var. İşletmeler geçtiğimiz bir yılda oldukça fazla sorunla karşılaştı. Yasaklar nedeniyle uzun süre işyerleri kapalı kaldı. Dijital pazarlama stratejilerini iyi yöneten şirketler, pandemi sürecinde daha karlı çıktı bile diyebiliriz. Markalara önerim, dijital pazarlamada profesyonel destek almalarıdır” dedi.

“Dijital pazarlama alanında hizmet almak isteyen şirketlere önerim; müşteri profillerini iyi belirleyerek, hedef kitle seçimin doğru yapılmasını sağlamaktadır. Diğer yandan da hayatımızın içerisinde olan sosyal medya var.  Sosyal medya ulaşılabilirliğin en önemli platformu haline geldi. Her işletmenin sosyal medyada var olması gerekir. Sosyal medyada takipçilerine kurumsal kimliğini doğru şekilde tanıtarak, etkileşim halinde olmalıdır.  Sosyal medyadaki varlık yönetiminin sadece satış üzerine olmaması, güven ortamı içerisinde olması sağlanmalı. Artık tüketiciler daha bilinçli, aldığı her hizmeti sorguluyor. Bu nedenle tüketicinin her sorusuna cevap verebilmelidir. Dijital pazarlamanın araçlarından biri halinde gelen sosyal medya sürekli gelişme ve değişim içerisinde olan bir alan. Buradaki değişimler iyi analiz edilmeli ve pazarlama stratejilerine buna göre yön verilmelidir.” açıklamalarında bulundu.

WhatsApp Image 2020-11-18 at 11.24.00

Haber Ara