Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Çözüm süreci için Atalay'dan şart

HDP ve PKK'nın terörün sona ermesi için yapılanları istismar ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay 'Terör unsurları ülkeyi terk eder, silah bırakılırsa süreç yürür' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 20:43:08

Çözüm süreci için Atalay'dan şart

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Çözüm Süreci'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör unsurları ülkeyi terk eder, silah bırakırlarsa Çözüm Süreci yürür" dedi. Atalay dün AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koalisyon hükümeti için çalışmaların devam ettiğini, CHP ve AK Parti heyetlerinin ana başlık ile alt başlıklar çerçevesinde görüştüğünü ifade eden Atalay, şöyle konuştu: "Ortak hükümet kurma çalışmalarında yapıcı politika izledik.

Başbakanımızın, 3 muhalefet partisi ziyareti başlıbaşına iyi bir diyalog. Türk siyasetinde yoğun polemiklerin geçtiği seçimden sonra genel başkanların bir araya gelmesi alışılmış değil. İyi diyaloglar oldu. Partiler genelde etkilendiler bir de insani boyutu var. Türkiye için siyaset yapanlar ülkenin meselelerini rahatça görüşebilmeli. Doğrusu bu yapıcı tavrımız şu an devam ediyor." Ortak hükümet kurulması için sonuna kadar şartları değerlendirmek istediklerini vurgulayan Atalay, "CHP ile görüşmeler şu an gayet verimli gidiyor. Sağlıklı, insani ve medeni bir diyalog var. Heyetlerimiz verimli çalışmalar yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

'HDP VE PKK İSTİSMAR ETTİ' :Yürütülen operasyonlar ve terörle mücadele çalışmalarına da değinen Atalay şu mesajları verdi:
 
AYRIM YAPILMIYOR: Hiçbir ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı bir tutum içindeyiz. IŞİD'le Türkiye'nin yardımlaşması gibi aslı astarı olmayan şeyler öne sürüldü. Biz, terör ve şiddete karşı en sert politikamızı uyguladık.

SİLAH BIRAKILSIN:
Bizim demokratik açılım çözüm süreci dediğimiz şeylerin amacı terör, şiddet bitsin, terör unsurları ülke dışına çıksın ve silah bırakılsın. Bunu gerek PKK kesimi, gerek HDP istismar etti. Hepimiz, bunların bölgede nasıl terör estirdiğini iyi biliyoruz. Biz, HDP'nin Meclis'te siyaset yapması ve siyasetin içinde bütün Türkiye'nin sorunlarının çözülmesini çok önemli görüyorduk. Şiddetle bu parti arasına bir mesafe koyamadı. Terör unsurları ülkeyi terk eder silah bırakırlarsa Çözüm Süreci yürür. Bizim bu konularda hukukun içinde yürüyecek çalışmalarımız, uluslararası mutabakatlar içinde hükümetimiz bu çalışmaları yürütmektedir. 

HDP TERCİH YAPACAK:
Siyasetle, şiddeti ve terörü bir araya getirmemek lazım. Onun için zamanında biz demokratik açılım dedik. Silahın gölgesinde siyaset, siyaset değildir. Siyaset yapanlar tavırlarını ortaya koyacaklar. HDP, tavrını ortaya koyacak. Tercih yapacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ: Çözüm Süreci'nin sonuçları önemli. Şu an yürüyen mekanizma durmuş olabilir. Bu niyetler ortaya çıktığında terörü ve şiddeti bitirmek için, dışarıdaki insanların hayata dönüşünü sağlamak için kaldığı yerden devam eder. Bugünkü şartlarda o dediğimiz çizgiye gelene kadar durgunluk olur. 

'PARTİ KAPATMA' TARTIŞMALARI: Biz, ilke olarak parti kapatmaya karşıyız. 2010 yılındaki anayasa değişikliği paketi içinde bizim parti kapatmayı içeren bir yasa teklifimiz vardı. Biz, başka bir yasal düzenlemeyle parti kapatmayı zorlaştırdık. Genel olarak ilkemiz şu parti kapatılmasın ama suç işleyenler varsa parti içinde onlar cezasını görsün. Bizim uzun süredir savunduğumuz parti olarak yaklaşım budur. Biz, siyaset kurumunu önemli görüyoruz.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara