Dolar

32,5232

Euro

34,9314

Altın

2.423,84

Bist

9.722,09

'Çözüm Süreci, geleceğimizin sürecidir'

'Çözüm Süreci, geleceğimizin sürecidir'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 16:47:49

'Çözüm Süreci, geleceğimizin sürecidir'
Ardahan'daki sivil toplum örgütü temsilcileri, Çözüm Süreci'nin devam etmesini istiyor.

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin gelecek nesiller için önemli olduğunu söyledi.

"Çözüm Süreci geleceğimizin sürecidir" diyen Evliyaoğlu, şöyle konuştu:

"Halk olarak veya halklar olarak iyi düşünmeliyiz. Dün uçaklar savaş için kalkıyordu ancak bugün ben uçaklara gezmek için biniyorum. Dün paramız teröre gidiyordu, bugün yatırıma dönüştü. Dün gözyaşları akıyordu, bugün mutluluk gözyaşları akıyor. Bunları bilmemek mümkün mü? Daha da yatırımlar devam edecektir. Ben bugün arıcılık yapıyorum, dağ bayır rahatlıkla dolaşıyorum. Huzur olduğu için dolaşıyorum. Yoksa dolaşabilir miyim? Hakkari, Diyarbakır buralarda gidilemeyen yerler artık turizme açıldı. Artık oralarla para kazanıyoruz. Bu da refahımızı artırıyor."

Çözüm Süreci'ni savunanların elini değil bedenini taşın altın koyması gerektiğini vurgulayan Evliyaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Çözüm Süreci'ni niye istiyoruz? Geleceğimiz için, çocuklarımızın daha rahat etmesi için istiyoruz. Bu nedenle diyorum ki Çözüm Süreci geleceğimizin sürecidir. Biz bu sürece katkı sunarsak geleceğimize katkı sunmuş oluruz. Kardeşliğe yatırım yapmış oluruz. Barışa yatırım yapmalıyız. İşte o nedenle Çözüm Sürecine 'devam' demeliyiz. Çünkü bizim buna, şuan dünden daha çok ihtiyacımız var. Zor olacak ancak dönüşü olmayan bir yoldur. Çünkü gelecek var, huzur var, kardeşlik var. Kardeşlik için ne zorluk varsa aşılacak. Hep birlikte aşılacak."

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı da Çözüm Süreci'nden geri dönülmemesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle de basının buna katkı sunması ve Türkiye'de barış, demokrasi ve adaletin devamı için Çözüm Süreci'nin devam etmesi gerektiğini anlatan Başlı, şöyle dedi:

"Buna millet olarak artık inanmak zorundayız. Dünya gelişirken bizim bu tür şeylerle zaman kaybetmememiz lazım. Birilerinin ekmeğine yağ sürmememiz lazım. Yarın bir bayram yaşayacağız. Gelin Çözüm Süreci'nde de bayramlar yaşayalım. Nasıl ki aç kaldık, susuz kaldık, zorlandık, ama bugün bayrama kavuştuysak Çözüm Süreci'nde de öyle yapmak zorundayız. Niyetimiz öyle olmalı. Başkaları, yani bizim huzurumuzu istemeyenler aya çıkacak biz hala yaya kalacağız. İşte bu nedenle bu sürece herkesin fazlasıyla katkıda bulunması gerekiyor. Ancak daha da önemlisi basın üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı. Basına çok büyük görev düşüyor. Kardeş barışında ne katkı sunabilirsek o kadar da vicdanen rahat olmuş oluruz."

Haber Ara