Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

'Çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor?'

Şırnak'ta hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan'ın Jandarma Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan, 'Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor' sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 16:29:20

'Çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor?'

Ajansların haberine göre, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından roketatar ve otomatik silahlarla yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden   Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

32 yaşındaki Yüzbaşı Ali Alkan'ın naaşı dün Şırnak'ta yapılan törenin ardından helikopterle Osmaniye'deki Şehit Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'na getirildi ve Osmaniye Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi bugün öğle saatlerinde hastaneden alınıp önce helallik için Fatih Mahallesi 3026 sokaktaki baba evine getirildi.

'NE YÜZLE ÖN SAFA GEÇİYORSUNUZ'

Helallik alınmasının ardından hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesi, tören için Envar'ul Hamit Camii'ne getirildi. Osmaniye'nin 1 Ağustos'tan bu yana verdiği 6'ıncı şehit olan Ali Alkan'ın cenaze törenine, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı. 

AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine şehidin yakını olduğunu belirten bir başka kişi de "Ben şehit yakınıyım, ön safta değilim, bu çapulcuların önümde ne işi var" dedi. 

'SAYIN CUMHURBAŞKANI NE ANLAŞMASI YAPTIN?'

Gelen tepkiler nedeniyle AK Partili milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile İl Başkanı Hamza Tor, kalabalık tarafından alandan uzaklaştırılırken, hayatını kaybeden askerin teyzesinin oğlu Ahmet Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirken şöyle dedi:

"Ne anlaşması yaptın ki, bu vatan evlatları böyle gidiyor? Bu ne anlaşmasıdır? Bunun sonu ne zaman gelecek? Vatan evlatları daha ne kadar yatacak burada? Neden Türkiye ayağa kalkmıyor? Türkiye neden uyuyor? Çözüm süreci bu mu? Çözüm burada yatıyor."

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın 8 kardeşinden ağabeylerinden biri de "Ben alıyorum, götürüyorum. Bu cenaze namazı Alayda kılınacak. Ben burada bu çapulcularla birlikte istemiyorum cenaze namazını" dedi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, acılı ağabeyin ağzını kapatarak sakinleştirmeye çalıştı.

YARBAY AĞABEY FERYAT ETTİ: BUNUN KATİLİ KİM?

Namazın ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan  kardeşine "Ali'm" diye seslendi ve hırsından şapkasını çıkarıp bağırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye feryat etti.

Askerler tarafından omuzlara alınan hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutu taşınırken ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan bu kez, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" diye haykırdı. Güçlükle sakinleştirilen ağabey Yarbay Mehmet Alkan, cenazenin defnedileceği mezarlığa polis otosunda götürüldü.

Haber Ara