Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

Çorum'da yüz yüze eğitime ara mı verildi? İlk okul, anaokulları, kreşler kapatıldı mı? Çorum'da sınavlar ertelendi mi?

Çorum'da yüz yüze eğitime ara mı verildi? Koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında olan Çorum'da ara sınıflarda yüz yüze eğitimlere ara verildi. Sınavlarını bekleyen öğrenciler de Çorum'da sınavlar ertelendi mi, iptal mi edildi diye sormaya başladı. Çocuklarını okula gönderen binlerce veli de haberi alınca İlk okul, anaokulları, kreşler kapatıldı mı? diye araştırmaya başladı. İş hayatında olan anneler çocuklarını zorunlu olarak ana okullarına ve kreşlere bırakıyordu. Peki Çorum'da ana sınıfları, anaokulları, kreşler kapatıldı mı? Vali Çiftçi açıklamasında 'Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 14:56:40

Çorum'da yüz yüze eğitime ara mı verildi? İlk okul, anaokulları, kreşler kapatıldı mı? Çorum'da sınavlar ertelendi mi?

Çorum'da yüz yüze eğitime ara mı verildi? Koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında olan Çorum'da ara sınıflarda yüz yüze eğitimlere ara verildi. Sınavlarını bekleyen öğrenciler de Çorum'da sınavlar ertelendi mi, iptal mi edildi diye sormaya başladı. Çocuklarını okula gönderen binlerce veli de haberi alınca İlk okul, anaokulları, kreşler kapatıldı mı? diye araştırmaya başladı. İş hayatında olan anneler çocuklarını zorunlu olarak ana okullarına ve kreşlere bırakıyordu. Peki Çorum'da ana sınıfları, anaokulları, kreşler kapatıldı mı?  Vali Çiftçi açıklamasında 'Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık' dedi. Çorum'da ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildi.

Çorum'da yeni tedbirler alındı

Çorum'da artan korona vakaları sonrası yüz yüze eğitime ara verildi. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ilave tedbirler alındığını, bazı kararların da hıfzıssıhha meclislerine bırakıldığını söyledi. Çorum'un her 100 bin kişide görülen vaka sayısının artması nedeniyle Covid-19 risk değerlendirme haritasında "kırmızı" kategorideki iller arasına girdiğini belirten Çiftçi, bu nedenle yeni kararlar alındığını anlattı.

Yüz yüze eğitim sadece ara sınıflarda ertelendi

Çiftçi, "Bu nedenle Milli Eğitim Müdürümüz ile de görüştüm. Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık" dedi.

Çorum'da sınavlar ertelendi mi?

Çorum'da sınavların ertelenip ertelenmediğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Vaka artış hızına bağlı olarak ilerleyen zamanlarda Çorum'da yapılacak lise, ortaokul, sınavlarına dair detaylar gelebilir. 

Kırmızı (çok yüksek riskli) iller

Edirne, Kırkkale, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya,Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır.

Turuncu (yüksek riskli) iller

Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Kırşehir

Sarı kategorideki iller

Uşak, Van, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Siirt

Mavi kategorideki iller

Şırnak

Haber Ara