Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çöp kokusundan şikayetçi mahalleli eylem yaptı

Çöp kokusundan şikayetçi mahalleli eylem yaptı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 23:13:56

Çöp kokusundan şikayetçi mahalleli eylem yaptı
Dilovası ilçesi İstiklal Mahallesi Çerkeşli yolu üzerinde yer alan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ'ye (İZAYDAŞ) ait çöp depolama tesisi çevresinde yaşayan mahalle sakinleri eylem yaptı.

Mahalle sakinleri, kokudan şikayetçi olduklarını belirterek, tesisin yolunu kapattı, çöp araçlarının tesise girmesini engelledi.

Sloganlar eşliğinde depolama alanına yürüyen ve oruçlarını burada açan vatandaşların eylemine, HDP ve CHP yöneticileri ile mahalle muhtarları de destek verdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca yaptığı açıklamada, çevreye duyarlı vatandaşların eylemine destek verdiklerini belirterek, sorunlarının en kısa sürede çözüme kavuşturulması için yetkilileri göreve davet etti.

Eski HDP Dilovası İlçe Başkanı Kamuran Onay, ilçeye yayılan pis koku yüzünden insanların rahatsız olduğunu belirterek, çöp depolama tesisinin bir an önce kaldırılmasını istedi.

Çöp depolama alanında oturma eylemi yapan ve yolu kapatarak çöp kamyonlarının tesise girmesini engelleyen mahalle sakinleri, sıkıntılarına çözüm bulununcaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Haber Ara