Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Container'de Bisiklet Workshopları Düzenleniyor

Bisiklet kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Beşiktaş Container'da düzenlenen workshoplar büyük ilgi görüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 14:54:52

Container'de Bisiklet Workshopları Düzenleniyor

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Container adlı mekanın işletmecisi Şemsettin Özdemir, yaptıkları etkinlikler hakkında şu açıklamayı yaptı; "Container ismini verdiğimiz mekanı yaklaşık 4 yıl önce kurduk. Halka ulaşılabilabilir bir sanat mekanının oluşturulması maksadıyla böyle bir şeyi gerçekleştirmek istedik. Containerin genel dokusuna bakacak olursanız zaten bir sokak havası vardır. Bisikleti de bizim konseptimizi tamamlayan bır unsur olarak görüyoruz. Bisikletle her yol alış aslında beynin odaklanmasına hizmet eden birşeydir. Bir yolda gidiyosanız o yol sürecine odaklanırsınız. Bu çok güzel bir konsantrasyon çok rahatlatıcı bir eylem şeklidir. Bisikletin artı avantajıda fiziksel bir etkinlik olarak bedeninizi dinç tutar. Bisiklet etkinliğinin sonunda hem ruhsal hem de fiziksel olarak kendinizi rahatlamış hissedersiniz.
Container multidisiplinel bir  uğrak yeridir.
Container'da insanların kendisini ait hissedebilecekleri bir ortam yaratmaya çalıştık. Önünde küçük bir cafemiz var. Arka taraftaki geniş salonda sanata dair bilime dair birçok aktiviteler yapıyoruz. Daha ziyade yola yeni çıkmış sanatçılarımız kendini ispatlamak isteyen girişimcilerimiz ilgilenirler bu mekanla. Müzik etkinlikleri, tiyatro, dans çalışmaları, workshoplar gibi insanları mutlu etmeye yönelik birçok aktiviteyi barındırır içerisinde. İnsanlara seçenek sunmak istedik aslında; günümüzde evinden çıkan bir vatandaşımız bir cafeye gidiyor veya AVM'ye giderek bildik seçenekler arasında sıkışık kalıyor. İnteraktif bir etkinlik içerisinde olma fikrini çoktan kaybetmişiz bile...
Aslında her yaştan insanının oyun oynamaya ihtiyacı vardır.
Herkesin katılım göstermeye, bir şeylere interaktif olarak içinde var olmaya, birebir etkinliğe katkıda bulunmaya ihtiyacı vardır. Bizim sosyal müzik etkinliğimiz var mesela; müziğinizi kendiniz yapıyorsunuz ve gelip dinlemek yerine ritimlerle ve kendi şarkı sözlerinizle katılıyorsunuz, yani müziği binaa ediyorsunuz. Bütün aktivitelerde katılım çok önemli bizde. Birebir katılırsanız etkinlik sonunda, "ben bugün ne güzel şeyler yaptım" dersiniz.
Seyircimiz yoktur, katılımcımız vardır.
Herkesin birebir iştirak ettiği oyunlarımız var. Yaratıcılığınızla katılırsınız eğlenceli vakit geçirirsiniz. "Ben de katıldım, sadece izlemedim, kendimi ifade etme imkanı buldum" diyerek gidersiniz.
Sanat ulaşılmaz noktada bişey değil.
Sanatçılarımız çok değerli fakat içimizden daha kaçımız onlar kadar değerli sanatta icra edebiliriz hiç denediniz mi? Hiç kendinizi görme şansınız oldu mu?
İstanbul'da çok fazla sayıda yok bu konsepte çalışan mekan. İnstagram "containerbesiktas" sayfamızdan bizi takip ederek etkinliklere katılın kendinizi deneyin. Bilinen rehabilitasyon yöntemlerinden vazgeçin artık, çok daha değişik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerimiz var burada.." dedi.

20200927_194548

Haber Ara