Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Çoklu doğum yardımından kimler yararlanabilir? 2021 çoklu doğum yardımı ne kadar veriliyor?

Devlet, çoklu doğum yapan ve durumu olmayan aileler için destekte bulunuyor. Bir bebeğin maaliyeti aile için büyük bir masrafa neden olurken, iki bebeğin yükü haliyle daha büyük oluyor. Peki ama çoklu doğum yardımı kimlere veriliyor? Doğum yapan anneye devlet ne kadar süt parası veriyor ve birden fazla çocuk doğuran anne ekstra ne kadar para alıyor? Ikiz yardımı alan var mı? Çoklu Doğum Yardımı kimler alabilir? Bebek yardım parası nasıl alınır? Çoklu Doğum Yardımı başvuru formu...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-28 10:29:21

Çoklu doğum yardımından kimler yararlanabilir? 2021 çoklu doğum yardımı ne kadar veriliyor?

Çoklu doğum yardımı; ülkemizin dinamik nüfus yapısının korunması ve Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi gözetilerek çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu muhtaç hanelerdeki 0-24 ay arası çocukların beslenme ve öz bakım ihtiyaçları için geliştirilmiş Fon kaynağı ile finanse edilen bir yardım programıdır.

Çoklu Doğum Yardımını Kimler Alabilir?

Bu yardım programından, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Kanunu kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından muhtaç olduğu tespit edilen ve çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu haneler faydalanabilirler.

Çoklu Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru sahiplerinin ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılabilir.

Çoklu Doğum Yardımı Ödemesi Ne Zaman ve Ne Kadar Yapılıyor?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilenler için; çocuk başına 150 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler iki ayda bir PTT aracılığıyla kişilerin hesaplarına aktarılmaktadır. Fayda sahibi çocuklar için ödemeler 0-24 ay arası (en fazla 24 ay) yapılır.

Doğum Yapan Her Anneye Destek!

Doğum yapan anneye devlet desteği veriliyor. Süt parası veya doğum parası olarak bilinen bu yardım her anneye bir kereye mahsus olacak şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra çoklu doğum yapan ve ihtiyaç sahibi olan annelere "Çoklu Doğum Yardımı" desteği de yapılmaktadır. Dünyaya gelen ilk çocuk için yapılan ödeme 300 TL, ikinci çocuk için 400 ve 3. çocuk için 600 TL'dir. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara