Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

Çok sayıda yüksek rütbeli Ermeni askeri yok edildi

Ateşkese rağmen Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sürerken, dün meydana gelen çatışmalarda ise çok sayıda yüksek rütbeli Ermeni askerinin öldürüldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-22 13:07:53

Çok sayıda yüksek rütbeli Ermeni askeri yok edildi

Ateşkese rağmen Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sürerken, dün meydana gelen çatışmalarda ise çok sayıda yüksek rütbeli Ermeni askerinin öldürüldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı açıklandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan dünkü çatışmalar ile ilgili yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun büyük kayıplar vererek, geri çekildiğini bildirdi.

Dünkü çatışmalarda Hocavend istikametinde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin 155. Topçu Alayına ait D-20 bataryasının vurulması üzerine çok sayıda Ermeni askerinin öldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı açıklandı. Araç eksikliği yüzünden Ermeni askerlerin tahliyelerinin yapılamadığı öğrenildi.

Bu arada Hadrut'un kuzeyindeki düşmanın topçu birliklerine yeni getirilen gönüllülerin ateş mevzilerinden çıkarak kaçtıkları bildirildi.

Azerbaycan ordusunun Ağdara yönündeki Ermenistan ordusunun 5. Muhrip Alayı'nın düzenlendiği topçu saldırısında ise Ermenistan ordusunun ağır kayıplar verdiği açıklandı.

Saldırılarda Alayın 3. Taburu komutanı Robert Hambartsumyan'un kaybolduğu ve tabur kurmay başkanın ise öldürüldüğü bildirildi.

Yeraltı sığınağının tahrip edilmesi sonucu ise, Ermenistan ordusuna ait çok sayıda personelin de öldüğü açıklandı.

Ayrıca 543. Alayın savunma sahasına çıkan yangın sonucu Ermenistan ordusu personeli arasında önemli kayıplar olduğu bildirildi.
Yangında ölenler arasında tabur komutanı Araik Hovakimyan, yardımcıları, havan bataryası ve birlik komutanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan  Ermenistan ordusu 1. Tabur'unun bir biriminin personeli savaşa girmeyi reddettiği öğrenildi.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara