Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

'Çok sayıda şirket İran'a gelecek'

İran Petrol Bakanı Zengene: Yaptırım duvarı parçalanmak üzere, çok sayıda şirket İran’a gelecek...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 17:44:55

'Çok sayıda şirket İran'a gelecek'

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, başkent Tahran'ı ziyaret eden Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ve beraberindeki heyetle düzenlenen "İran-Almanya Ekonomik İşbirliği Toplantısı" sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın Avrupalı şirketlerin yatırımları için hazır olduğunu belirtti.

Zengene, Gabriel'le yapılan toplantıda anlaşma imzalanmadığını, yaz sonu veya sonbaharda ortak ekonomi komisyonu toplantısı düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldığını söyledi.

Görüşmede, bankacılık ve sigorta alanlarındaki sorunların ele alındığını kaydeden Zengene, Almanya'ya petrol ihracıyla ilgili de "Biz hiçbir zaman Almanya'ya doğrudan petrol ihraç etmedik ancak bu iş aracılar vasıtasıyla oldu" ifadesini kullandı.

İran Petrol Bakanı Zengene, Alman şirketlerinin İran'ın petrol endüstrisinde son yıllarda kaybettikleri pazarı yeniden kazanmak için çaba gösterdiğini ifade ederek "Yaptırım duvarı parçalanmak üzere, çok sayıda şirket İran'a gelecek" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara