Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cohen: Yönetim, Trump'ı başkanlıktan indirmeli

ABD’deki kanlı Kongre baskınına tepkiler sürüyor. ABD eski Savunma Bakanı Cohen, “Trump yönetimi, onu başkanlıktan indirmeli” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-07 16:29:31

Cohen: Yönetim, Trump'ı başkanlıktan indirmeli

ABD'deki kanlı Kongre baskınına tepkiler sürüyor. ABD eski Savunma Bakanı William Cohen, “Trump yönetimi, onu başkanlıktan indirmeli” dedi.

Cohen, Trump yönetiminin üyelerinin ülke anayasasında yapılan 25. değişikliği başlatması gerektiğini ve bu da cumhurbaşkanının görevden alınmasına izin verdiğini söyledi.

CNBC'ye açıklamalarda bulunan Cohen, Kongre'deki şok edici baskından Trump'ın sorumlu olduğunu belirterek, "Hükümetin bunca zamandır nerede olduğunu bilmiyorum. Ama 25. Değişikliği etkinleştirme zamanı geldi. Bu adam Amerika Birleşik Devletleri'ne hizmet edemedi" dedi.

Trump'ın Twitter'da yayınladığı ve başkanın isyancılara "şimdi eve gitmeleri gerektiğini" söylediği videonun çok geç olduğunu söyleyen Cohen, "Onları, isyana siz teşvik ettiniz, bundan siz sorumlusunuz" dedi.

Bill Clinton'ın başkanlığı sırasında Savunma Bakanlığı'na başkanlık eden Cohen, aynı zamanda eski bir Cumhuriyetçi senatör.

Kaynak: Arabi 21

 

 

 

 

Haber Ara