Dolar

32,5309

Euro

34,8014

Altın

2.432,88

Bist

9.722,09

Çocuklarınıza önerebileceğiniz 10 kitap

Çocuklara kitap seçimi çok önemli. Seçtiğiniz kitabın öncelikle çocuğun yaşına uygun olmalı

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 20:03:35

Çocuklarınıza önerebileceğiniz 10 kitap

Özellikle okul çağındaki çocuklar öğrenme konusunda çok meraklıdırlar. Bu yaş grubu çocuklar için okumayı öğrenme ve okuduklarından keyif alma dönemidir aynı zamanda.

Artık çocuk kendini tanımaktadır. Diğer insanların kendinden farklı olduğunu, aynı duygu ve düşüncelere sahip olmadıklarını anlayabilir.

Kitap seçimine dikkat

Uzmanlar da okul çağı ile birlikte gelişim sürecine giren çocuklarda kitap seçiminin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor ve okunması gereken kitaplarla ilgili uyarılarda da bulunuyorlar. Kitap seçimi çok önemli. Çocuğun dünyasında hayalgücü önemli yer tutuyor.
İşte "Çocuk Dönemi"ne damga vuran ve en çok okunan kitaplardan 10 tanesi:

Dünyanın Merkezine Yolculuk

Jules Verne tarafından ilk defa 1864 yılında kaleme alınan Dünyanın Merkezine Yolculuk, romanı dünya edebiyatı klasikleri arasında. Yazarın diğer eserleri gibi bilim kurgu türündeki roman çocuklar ile gençler için yazılan en önemli eserlerden biri olmayı başardı.

Küçük Karabalık
İranlı çocuk kitabı yazarı Samed Behrengi tarafından kaleme alınan Küçük Kara Balık, her çocuğun okuması gereken bir masal kitabı. kitap ilk defa 2012 yılında yayımlanmıştır. Her yaştan okurun sıkılmadan okuyabileceği kitap olduğunu belirterek en iyi çocuk kitapları arasında.

Gulliver'in Gezileri

Jonathan Swift tarafından kaleme alınan Gulliver'in Gezileri, dünya klasikleri arasına girmiş çocuk romanlarından biri. Eser 1726 yılında tamamlanmıştır. Türk edebiyatında 100 temel eser arasında yer alan roman çocuklara ve gençlere tavsiye edilen eserlerin başında gösterilmekte.

Alice Harikalar Diyarında

1865 yılında kitap olarak yayımlanmasının ardından ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Birçok dile de çevrilen eserin aslı Oxfordlu Matematik Profesörü Charles Dodgson'un, bir sandal gezintisi esnasında üç küçük kıza anlattığı masal iken, yazar Lewis Carrol, bu masalı geliştirerek kitap haline getirdi. Hikayede aynı zamanda farklı konuşan birçok hayvan var.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Roald Dahl'ın en popüler kitapları arasında yer alan Charlie'nin Çikolata Fabrikası, 1964 yılında yazılan bir çocuk romanı. En çok sevilen çocuk klasiklerinden biri haline gelen, roman iki büyük sinema filmine ve birkaç defa filme de alındı.

Küçük Prens

En çok okunan kitaplardan birisi de Küçük Prens. Çocuklar için okutulan ve çocuklara önerilen kitaplar arasında. Fakat aslında küçüklerin aksine büyükler için yazılmış bir çocuk kitabı. Kitap Fransızca olarak 1943 yılında kaleme alındı.

Pollyanna

Yazar Eleanor H. Porter'in yarattığı iyimser roman kahramanının ve romanın adı olan Pollyanna'nın en kötü anlarda dahi kendini mutlu hissetmenin yolunu keşfetmiş, etrafındaki asık suratlı, kibirli hayat ile insanlara küsen kişilere de mutlu bir insan olmanın formülünü öğrenmeye başlamıştır. En çok okunanlar arasında yer alıyor.

Seksen Günde Devr-i Alem

1828 Nentes doğumlu Fransız roman yazarı Jules Verne tarafından kaleme alınan Seksen Günde Devr-i Alem adlı eser ilk defa 1872 yılında basılmış olan bir çocuk ve gençlik macera romanı. Dünyanın en iyi bilim kurgu ve macera türündeki eserlerinden biri olarak kabul edilen roman hayal gücü yüksek olan yazarın en sevilen çocuk kitaplarından biri.

Momo

Momo kitabı insanların vakit nakittir diyerek, devamlı olarak çalışıp, birbirlerine ve doğadaki güzelliklere zaman ayırmadıkları ve süreç içerisinde nasıl birer makine parçası haline geldikleri akıcı bir şekilde anlatılmakta.

Define Adası

Dünya edebiyatının korsan ve kayıp define temaları kullanan ilk roman olan Define Adası, sonrasında yazılan bu tip romanların öncüsü olarak da dikkat çekmeyi başardı. Roman ilk defa 1881-1882 yılları arasında bir çocuk dergisinde diziler Halide tefrike edilmiş, ilk bölümlerinden sonra tamamlanarak 1883 yılında basıldı.

Haber Ara