Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Çocukların gelişiminde bisikletin faydaları

Bisiklet kullanan çocukların sorunlara karşı çözüm üretme becerileri de artmaktadır.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-14 12:58:18

Çocukların gelişiminde bisikletin faydaları

Vücudun büyük kas gruplarının çalışmasında ve güçlenmesinde etkili olan bisiklet, çocuğa psikolojik ve sosyal anlamda da katkılar sağlamaktadır. Bisiklet binmek; çocukların özgürleşmesi ve egzersiz yapması açısından eğlenceli bir aktivitedir. Bisiklet kullanan çocukların sorunlara karşı çözüm üretme becerileri de artmaktadır.
Günümüzde hareketten yoksun yaşayan çocuklarımızı, bu konuda yönlendirmeli ve desteklemeliyiz. Bisiklet binmek, çocukluk zamanlarının olduğu kadar yetişkinlik zamanlarının da en eğlenceli aktivitelerinden birisidir. Bisiklete binmek çocuklarda öz güveni arttırıyor.
Çocukların bisiklet binerek çevresini tanıması ve tehlikelerin farkına varması sağlanmaktadır. Ayrıca fiziksel aktivitede bulunmasını sağladığından, çocukların büyüme hormonu salgılayarak büyümesine ve güçlenmesine de katkı sağlar. Ayrıca fiziksel aktivitelerin; beynin gelişmesini, hafızanın güçlenmesini ve ruhsal olarak da rahatlattığını sağladığı söylenmektedir.
Kontrolleri kendilerinin sağladığı ve gitmek istediği yere tek başına gidip gelmesi, kendilerine olan güveni artırmaktadır. Ayrıca ebeveynlerin de çocuklarına olan güvenleri artmaktadır. Bisiklet sürerek etrafını tanıyan çocuk, hem kendi başına bir mücadele veriyor hem de etrafını tanımış oluyor.
Günümüzde çocukları üzerine daha düşkün ebeveynler olunmasından kaynaklı olarak bu aktiviteden uzak tutulan çocuklar bilgisayar, tablet veya akıllı cihazlara yönelerek hareketsiz bir çocukluk geçirmesine sebep olunuyor. Bu da hem fiziksel ve sosyal olarak yeteri kadar gelişmemesini hem de bu tarz teknolojik aletlerden kaynaklı bağımlılıkların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bazı endişelerden kaynaklı olarak çocukları bisikletten mahrum bırakmak, onlara daha büyük zararlar verebilir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara