Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Çocukları karda hasta etmemek için ne yapılmalı?

Çocukları soğuk hava ve kar değil, dışarı çıkarken gerekli önlemleri almamak hasta edebilir...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-22 09:33:51

Çocukları karda hasta etmemek için ne yapılmalı?

Aileler çocuklarının karda rahatça oynayabilmeleri için karın yağmasını dört gözle bekliyorlar. Yağan karın altında oynamak isteyen çocukların ve ebeveynlerin de bu noktada dikkat etmeleri gerekenler var...

Çocukların karlı havalarda dışarı çıkıp oyun oynamaları, hem hareket etmeleri hem de vücut dirençlerini artırmaları açısından önemli. Sadece çocuklar değil, 2 aylıktan büyük bebekler de kar havasından mahrum bırakılmamalı.
Hava sıcaklığının 0 dereceye yakın olduğu karlı günlerde ebeveynler bebeklerini dışarı çıkararak temiz hava almalarını sağlayabilirler. Enfeksiyonların yayılma riskinin yüksek olduğu kapalı alanlardansa, karda dışarıda olmak tüm çocuklar için daha sağlıklıdır.

Çıkarken ne yapılmalı?

Çocukları soğuk hava ve kar değil, dışarı çıkarken gerekli önlemleri almamak hasta edebilir. Bu nedenle alınması gereken önlemlerin başında kıyafet seçimi gelmektedir. Karlı havalarda dışarı çıkan çocuklara çok kalın tek bir kazak yerine, daha ince birkaç kattan oluşan pamuklu kıyafetler giydirilmelidir. Varsa termal bir içlik, yoksa birkaç kat ince kıyafeti üst üste giydirmek uygun olacaktır. Bunun üzerine mont giydirilmeli ve çocuklar atkı, bere ve eldiven olmadan dışarıya çıkarılmamalıdır.

Nasıl bir giyim?

Sentetik eldiven, atkı ve bereler hava almadıkları için çocukların cildinin tahriş olmasına yol açabilir. Bunu önlemek için yün bere, atkı ve eldivenler tercih edilmelidir. Çocuklar kartopu oynarken ellerinin ıslanmaması için, dışı su geçirmeyen içi ise yün veya polar kaplı eldivenler de kullanılabilir. Çocuk, kar yağdığı sırada dışarı çıkacaksa, siperlikli bere takması karın yüzüne vurmasını önleyecektir. Özellikle kara rüzgarın da eşlik ettiği havalarda çocukların da yüz felci geçirme riski bulunduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle atkıyla ağız ve burun kısımları kapatılmalı, yüz mümkün olduğunca ayazdan korunmalıdır.

Ya sonrası?

Dışarı çıkmadan önce hafif bir şeyler yemeleri ve ılık içecekler tüketmeleri, vücut ısılarının korunmasına yardımcı olacaktır. Karlı havalarda dışarıdaki oyun süresi kesintisiz 1 saatten daha uzun olmamalıdır. Çocuklar yaklaşık 1 saat oynadıktan sonra eve girip sıcak çorba, ıhlamur gibi yiyecek ve bir içeceklerle dinlendirilmelidir.

Haber Ara