Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Çocuklara 'izcilikle' öz güven aşılıyorlar

Çocuklara 'izcilikle' öz güven aşılıyorlar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 12:54:54

Çocuklara 'izcilikle' öz güven aşılıyorlar
Türkiye İzcilik Federasyonu'nun yürüttüğü faaliyetler kapsamında yaz kamplarında temel eğitim alan çocuklar, milli bilinçle yetiştiriliyor, öz güven aşılanıyor.

Federasyonun temel eğitim kampları kapsamında Erzurum'da 6 kulüpten 400 izcinin, 17 lider izci ve eğitmenler gözetiminde Kazım Karabekir Spor Salonu yanındaki ağaçlık alanda kampı devam ediyor.

Kampta izcilik konusunda temel eğitim alan çocuklar, aynı zamanda okçuluk, buz pateni, curling, buz hokeyi, ata binme, short track, bisiklet branşlarında da spor yapıyor.

Geceyi kurdukları çadırlarda geçiren çocuklar, ateş yakarak ısınıyor ve doğal yaşamda nasıl hayatta kalabilecekleri konusunda eğitim alıyorlar.

Türkiye İzcilik Federasyonu il temsilcisi Özcan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 400 izciyle kampın devam ettiğini belirterek, eğitimleri geceli gündüzlü yaptıklarını söyledi.

Çocukların izcilik eğitimlerinin yanı sıra farklı aktivitelere de katıldığını anlatan Işık, "Milli bilinç faaliyetleri düzenleyerek, çocuklarımıza vatan bilinci, milli bilinç aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza izcilik kamplarının verdiği en önemli şey öz güvendir. İzcilik kampından sonra öğrenciler okullarına döndükleri zaman daha başarılı oluyorlar. Bu kamplarımız eğitime katkı sağlıyor. Zaten izciliğin amacı da okul ve aile dışı üniformalı faaliyettir. Ailenin ve okulun veremediği her şeyi izcilikte biz vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

- "Türkiye'de bütün sporcularımızın izcilikten geçmesi gerekiyor"

Işık, "Bence Türkiye'de bütün sporcularımızın izcilikten geçmesi gerekiyor. En azından izciliğin temelini, izcilik disiplinini alıp, ondan sonra sporcu olmalarını istiyoruz" dedi.

Federasyonun milli bilinç konusunda çok duyarlı olduğuna dikkati çeken Işık, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Saraybosna'da, Balkanlarda milli bilinç kampları olduğunu belirtti.

Kampa katılan çocuklardan Alev Coşkun da zor şartlarda hayatta kalmayı öğrendiklerini vurgulayarak, "Doğal hayatta güzel zaman geçiriyoruz. 'İnsanlar zor şartlar altında nasıl yaşar, böyle bir şeyle nasıl mücadele eder' bunları öğretiyorlar. Faaliyetler düzenleniyor, eğlenceli vakitler geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

İbrahim Kotan ise kampta yeni arkadaşlar edindiklerini belirterek, "Liderler eşliğinde farklı branşlarda da spor yapıyoruz. Öz güveni, nazikliği burada öğrendik" şeklinde konuştu.

Haber Ara