Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çocuklara fazla yüklenmeyin

Eğitim uzmanları, aileleri uyarıyor: Çocuklarınıza aşırı yüklenmeyin...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 09:37:24

Çocuklara fazla yüklenmeyin

Nişantaşı AR-GE Merkezi'nin bilgilerine göre, Büyük bir koşuşturmanın ortasında yaşadığımızı belirten eğitim uzmanları çocukların da aynı tempoya girmeye başladıklarını ve bunun onlara zarar verebileceğini belirtiyorlar. Tüm haftalarını okulda, özel kurslar ve derslerde, sporda ve sanat çalışmalarında geçiren kendine ayıracak vakit bulamayan çocuklar ciddi psikolojik sorunlar yaşamaya yatkınlar.

Uzmanlar çocuk olmak için vakit ayıramayan öğrencilerin başarısızlık korkusuna kapıldığını ve sürekli panik halinde yaşadığını belirtiyorlar. Kötü bir notun bile ciddi sorunlara sebep olabildiğini söyleyen eğitimciler, bu çocukların ilerleyen yaşlarda psikoloji ilaçları kullanmaya yatkın olduğunu vurguluyor.

Eğitimciler okulların da çocukları aşırıya yönelttiğini belirtiyor. Çok fazla ödev ve sınav öğrencileri strese sokuyor. Kötü not korkusu stresi artıran bir diğer etken… Düşük not alan yoğun öğrencilerde korku yerini öğrenilmiş çaresizliğe bırakabiliyor. Bu durumda olan çocuklar, çalışmamaya ve depresyona yöneliyor, kendilerini değersiz hissediyor.

Uzmanlar diğer yandan bazı çocukların bu duruma alışabildiğini belirtiyorlar. Hırslı ve aşırı yoğun çocukları küçük, üst düzey yöneticilere benzeten eğitimciler, bu şekilde büyümenin sağlıksız olduğunun altını çiziyor. Bu tip çocukların psikolojik problemler yaşamaya daha elverişli olduğunu belirtiyorlar.

Haber Ara