Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çocuklar 'üniversite' diplomalarına kavuştu

Çocuklar 'üniversite' diplomalarına kavuştu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 16:24:54

Çocuklar 'üniversite' diplomalarına kavuştu
Esenler Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi'nde eğitimlerini tamamlayan 350 ilk ve orta okul öğrencisi mezun oldu.

Esenler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik düzenlenen Çocuk Üniversitesi, 2015 yılı mezunlarını verdi.

Öğrenciler, İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle diplomalarına kavuştu.

Diploma törenine Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül, öğretim üyeleri ve veliler katıldı.

Törende minik öğrenciler, cübbe giyip kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çocuk Üniversitesi Müdürü Bülbül, üniversitenin çocukların yarınları açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün ve yarın çocuklarımız için buradayız. Biz öğretim üyeleri, çok eser verdiğimizi, çok makaleler yazdığımızı, çok araştırmalar yaptığımızı söyleriz. Ama en büyük eser, çocuklardır. Bu çatı altında yüzyılların birikimini gençlerimize ve şimdi de çocuklarımıza aktarıyoruz. Böylece geleceğimizin daha güzel olmasını istiyoruz. Bu sene on bölüm açtık. İnşallah önümüzdeki sene yüz bölüm açmayı planlıyoruz."

Törende, çocukların üç haftalık eğitim periyodunda yaşadıklarını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Proje kapsamında çocuklarla yakından ilgilenen ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan sosyal sorumluluk asistanlarına sertifika verildi. Daha sonra "Yetenek Zenginleştirme" grubundan başlayarak öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Törenin sonunda sahnede bir araya gelen minik üniversiteliler, hep birlikte kep attı. Neşeli anlar yaşayan çocuklar, mutluluklarını aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek paylaştı.

Proje kapsamında 350 öğrenci, "Yetenek Zenginleştirme", "Adli Tıp", "Astronomi ve Uzay Bilimleri", "Bilgisayar Programlıyorum", "Doktor Olmak İstiyorum", "Moleküler Genetik", "Resim Yapmak İstiyorum", "Yoksa Matematik Eğlenceli mi?", "Lise Genetik" ve "Mühendis Olmak İstiyorum" konularında İÜ öğretim üyelerinden eğitim aldı. Amfi ve laboratuvar ortamında hafta içi her gün ders alan çocuklar, üç hafta süren eğitim periyodunda tarihi yarımada gezileri, müze ziyaretleri ve çeşitli eğlenceli aktivitelere de katıldı.

Haber Ara