Dolar

32,5748

Euro

34,8036

Altın

2.502,09

Bist

9.693,46

Çocuk mahkumlara ücretsiz mektup hizmeti

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, cezaevlerindeki çocuk hükümlülerin ailelerine göndereceği mektuplardan ücret alınmayacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-14 11:47:08

Çocuk mahkumlara ücretsiz mektup hizmeti

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, cezaevlerindeki çocuk tutuklu vehükümlülerin resmi kurumların yanı sıra ailelerine gönderecekleri mektuplardaki pul ücretleri kaldırıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, çocukların dışarıyla iletişiminin olumlu koşullarda sağlanması ve özellikle mektuplaşma konusunda maddi imkansızlık engelinin ortadan kaldırılması için talimat verdiğini belirterek, bu konuda Türk Kızılayı yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını anlattı.

"Pul gideri karşılanacak"

Ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlü çocukların yazışmalarındaki posta giderlerinin Türk Kızılayınca karşılanmasına karar verildiğini bildiren Yıldırım, bayramda da çocuk tutuklu ve hükümlüler için farklı bir uygulamanın hayata geçirileceğini dile getirdi.

Yıldırım, çocukların, ailelerinin bayramlarını kutlamada, Türk Kızılayınca hazırlanan özel tebrik kartlarını kullanacağını ifade etti.

Çalışmayla, unutulmaya yüz tutan mektup kültürünün de çocuklar arasında yaşatılacağına değinen Yıldırım, Türk Kızılayı ile yapılacak protokolün ardından uygulamanın hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

 

Haber Ara