Dolar

32,5602

Euro

34,8680

Altın

2.438,45

Bist

9.645,02

Çocuğunuzu yakından gözlemleyin

Anne ve baba olmak aynı zamanda çocuk olmak hatta onun gibi düşünebilmek anlamına gelir...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-25 16:31:58

Çocuğunuzu yakından  gözlemleyin

Çocukların hayatta düzene ve rutine ne kadar ihtiyaçları varsa, nefes almaya da o kadar ihtiyaçları var. Çocukla çocuk olma derler ya… Aslında, tam tersine, her ebeveyn ara sıra çocukla çocuk olmalı… Çocukluğumuza dair, hayatın telaşesi içinde unuttuğumuz, bizi eğlendiren, güldüren o dakikaları hatırlamalı. Yetişkin olunca hayatın büyüsü yok oluyor diye şikayetlenmeyin. Elinizde çok güzel bir fırsat var.

Örnek teşkil eder

Çocukları kendinize örnek alınız, çocuklarla arkadaş olunuz, içinizdeki çocuğu unutmayınız, yaşatınız... 70 yaşını bile aşsanız çocuklaşmaktan vazgeçmeyiniz. Çocukların arasına giriniz, çocuklarla arkadaşlık yaparak siz de mutlu bir çocuk gibi olunuz. Yaşamın gerçeğine ve gerçek olgunluğa ancak çocuklar gibi yaşadığınız zaman ulaşırsınız.

Yaratıcı oyunlarla katılım

Çocuklarınızla çocuk olabildiğiniz ölçüde çocuklarınızın özgüveninde de gelişmeler olduğunu zamanla fark edebilirsiniz. Onlarla birlikte yeni ve yaratıcı oyunlar oynamak, onların hassasiyetlyerine kulak kabartmak ve beklentilerine cevap verebildiğiniz ölçüde hem onun seviyesinde psikolojisini kurgulamış olursunuz hem de onu daha yakından tanıma fırsatını da elde edebilirsiniz.
Çocuğunuzla çocuk olmak aynı zamanda çocuğunuzun kendisinde sizi, sizin de çocuğunuzu kendinizde daha yakından görmenize imkan tanıyacaktır

Haber Ara