Dolar

32,5554

Euro

34,8863

Altın

2.431,27

Bist

9.645,02

Çocuğunuzdan mesaj var!

Çocuklar evde anne babalarıyla, sokakta ve parklarda arkadaşları ile ve okulda öğretmenleriyle çok farklı boyutta davranış sergileyebilmekteler.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-18 15:25:25

Çocuğunuzdan mesaj var!

Çocukların gelişim sürecinde sözlü ya da yazı diliyle iletmek istedikleri, verdikleri mesajı iyi anlamak ve yorumlamak gerekiyor.  Çocuğun resim yaparken mutlaka gözlenmesi gerektiğini, aksi halde yanlış yorum yapılabileceğini belirten uzmanlar "Açık, sıcak renkleri genellikle mutlu çocuklar kullanır. Koyu kahverengi ve aşırı siyah resimler genellikle depresif çocuklarda görülür ama sapmalar da olabiliyor. Çocuğun sevdiği renkler koyu renkli veya siyah olabilir. Bu nedenle sevdiği kişiyi bu renklerle çizebilir” yorumunu yaparak önemli ipuçlarını verdiler.

Çocuklarla iletişim kurabilmek için ona kendinizi ona güven verici olarak hissettirmenin geçiş noktası olduğu bir gerçek.x

Çocuklar evde anne babalarıyla, sokakta ve parklarda arkadaşları ile ve okulda öğretmenleriyle çok farklı boyutta davranış sergileyebilmekteler.

İster çocuğun resim çizimine, ister şekillere verdiği yanıta isterseniz jest ve mimiklerine bakın.Size dolaylı yoldan mesajlar vermeye çalıştıklarını da anlayabilirsiniz... 

Her şeyden önce erkek ya da kız çocuk hiç fark etmez...Ona kendisini değerli gördüğünüzü, sahip çıktığınızı ve kendini size karşı ifade etmesi için her türlü yolu kullanabileceği hissini aşılamanız gerekmektedir.

Psikolojik zenginliğe ve çok farklı psikolojik boyuta sahip olsanız da ebeveynler olarak çocuklarınıza profesyonel açıdan yaklaşabilmeniz elbette zor. Uzman eşliğinde bunu yapar ve fikir alabilirseniz çocuğunuzu bu süreçte daha iyi anlayabilmenin de adımlarını atmış olursunuz.

Unutulmamalı ki; Çocuklar mesajlarını kime ve nasıl vermek istediklerini çok iyi bilmektedirler.

Haber Ara