Dolar

32,3375

Euro

35,1809

Altın

2.245,46

Bist

8.718,11

Çocuğunuza balık mı yediremiyorsunuz?

Çocuklara gelişim dönemlerinde balık ve ürünlerinin yedirilmesi önemli. Uzmanlar değişik önerilerle balık sevdirme yöntemlerini açıklarken anne babalar da ub konuda yoğun bir gayret içerisinde. Peki bu yöntemler neler?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-05 11:11:09

Çocuğunuza balık mı yediremiyorsunuz?

Bebek ve çocukluk dönemlerinde gelişim açısından çocuklara balak ve ürünlerinin yedirilmesi sağlıkçılar tarafından önemle öneriliyor. Asıl sorun ise bunun nasıl ve hangi yöntemlerle yedirileceği...

Bu konuda ilk adım doktorunuz ile birlikte hareket edebiliyor olmanız.  Somon gibi kılçıksız balık tercih edin ve minik minik yedirerek balığın tadını sevdirmeye çalışın. Sevdiği yemeklerin içerisine minik miktarlarda balık katarak balığın tadına aşina olmasını sağlayın.

Bebeğiniz balık gördüğünde yemeyi reddediyorsa balığın üstünü sevdiği yiyeceklerle (makarna, patates püresi vb.) kaplayarak ona sunmayı deneyin. Ya da kırmızı etten yaptığınız hamburgerini balık köftesi ile yaparak yedirmeyi deneyin.
Haftada 1 ya da 2 kez menüsüne balık ekleyin. Yemese bile vazgeçmeyin çünkü yeni bir tada alışması biraz zaman alır. Siz denemeye devam edin. Vazgeçilmemeli
Başlangıç olarak tadı ağır olan balıklar yerine çipura, kefal ve mezgit gibi hafif beyaz etli balıkları tercih edin. Çocukların çok sevdiği dip sosları balık yedirmeye çalışırken kullanabilirsiniz.
Yemeğin reddi durumunda çok da ısrarcı davranılmamalı. 

 Balık yemek için zorlarsanız balığa karşı aşırı tepki gösterebilir ve hayatı boyunca balık yemeyi sevmeyebilir. Sabır burada devreye giriyor.
Birlikte yemek yapmak çocukları yemeye teşvik etme konusunda her zaman işe yarar. Balık pişirirken onunla oyun oynuyormuşça hareket edin.

Balıklara, turuncu balık, kırmızı balık, allı pullu balık gibi isimler verin. Yemeği hazırlarken onu her aşamasına dahil edin ve dokunmasına izin vermelisiniz
Balık yeme konusunda gelişim sürecinde bir çocuk akranlarıyla ve arkadaşlarıyla birlikte  hareket ederek de örnekleme yöntemiyle yiyebilir. Onun için sürece uygun olarak çocuklarınızın arkadaşlarının da aynı ortamda ya da sofrada bulununarak balık yemelerini sağlamak da etkili yöntemler arasında...

 

Haber Ara