Dolar

32,5771

Euro

34,9797

Altın

2.419,13

Bist

9.722,09

Çocuğa uygun yatak seçimi

Uyku alışkanlığı 0-6 yaş içerisinde kazanılan bir alışkanlıktır. Bu yüzden anne-babalar bebeğin uyku düzenine saygı duymalı ve aile yaşantısında gerekli düzenlemeler yapmalıdır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-10 12:31:48

Çocuğa uygun yatak seçimi

Anne ve babaların çocukları konusunda en çok sıkıntı yaşadıkları konulardan biri uyku.

Düzenli bir uyku hem çocuk hem de anne-baba açısından çok önemli. Özellikle bebeklik dönemi olmak üzere yaşamımızın büyük bölümünü uykuda geçiririz. Erken çocukluk döneminde beynin temel aktivitesi uykudur. Yetersiz bir uyku çocuğun biyolojisini, psikolojisini, sosyal sağlığını, aile-akran-öğretmen ilişkilerini, günlük yaşam aktivitelerini ve davranışlarını bütünüyle olumsuz etkileyebilir.
Uyku düzeni anne baba için temel kaygı konularından biri olup ailenin bilgi sahibi olması çok önemli.

0-6 yaş arası kazanılan alışkanlık

 

Uyku alışkanlığı 0-6 yaş içerisinde kazanılan bir alışkanlıktır. Bu yüzden anne-babalar bebeğin uyku düzenine saygı duymalı ve aile yaşantısında gerekli düzenlemeler yapmalıdır. Bebek ve çocuklar için uyku öncesi her gün kolaylıkla uygulanabilecek bazı rutinler oluşturmalıdır. Örneğin uyku saatine yakın çocuğu yıkamak, kitap okumak veya süt içirmek olabilir. Bu rutinler sevecenlikle uygulanması çok önemlidir.
Sağlıklı bir uyku için çocuğun yatak odasının uygun ısıda, rahat, sessiz, karanlık olması gerekmektedir. Yatak odalarında hafif ışığı olan gece lambaları tercih edilebilir. Yatak odalarında televizyon bulundurulmamalıdır. Çocuklar televizyon karşısında uyumaya kolaylıkla alışabilirler.

Çocuğunuza yatak seçiminde de dikkat etmeniz önemli kurallar bulunuyor.

Kas yapısına uygun, ergonomik yatak seçimi çocuğun hem uyku düzeni hem de fiziki gelişimi açısından da önem arz ediyor

Haber Ara