Dolar

32,5598

Euro

34,8869

Altın

2.431,02

Bist

9.645,02

Çocuğa nasıl ilaç içirilir?

Ebeveynlerin en büyük sorunlarından birisi de çocuklarına ilaç içirme sorunu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-08 14:43:02

Çocuğa nasıl ilaç içirilir?

Ebeveynlerin en büyük sorunlarından birisi de çocuklarına ilaç içirme sorunu. Saatlerce uğraştığınız halde başarılı sonuç elde edemiyor da olabilirsiniz.

Çocukların inadı malum. Yemek yemek istemeyen bir çocuğun ağzını zorla açsanız tüm lokmayı ağzında saatlerce tutarak inadını ve gücünü konuşturur.

Hele olay ilaç içmek istemeyen bir çocuğa ilaç içirmek olduğunda bu inat çoğu zaman asla kırılamaz.

Özellikle böyle bir çocuğunuz varsa davranış şekliniz oldukça önemli. Çocuğa doğru yaklaşım uygulanmadığı takdirde çocuğunuzun inadı kırılmadığı gibi hastalığı da iyileşmeyecektir.

Oturmasını sağlayın
 İlaç içmekte direnen çocuğunuza ilaç içerken çocuğunuzun ayakta olmasını ya da 45 derecelik bir açı ile oturuyor olmasını sağlamalısınız. Böylelikle çocuğunuzu boğulma riskinden korumuş olacaksınız.

 Vereceğiniz ilaç eğer şurup gibi sıvı bir yapıda ise ağzın orta bölümünden değil yan tarafından verilmesi daha uygun olacaktır. Böylelikle öğürme refleksini ortadan kaldırmış olursunuz. Eğer vereceğiniz ilaç tablet halinde ise ilacı dilin gerisine kadar ilerleterek tükürme olasılığını kaldırmış olursunuz.

Tadını yok edebilirsiniz

Eğer vereceğiniz ilacın tadı güzel değilse yoğur, muhallebi ya da elma püresi gibi besinler ile birlikte vererek kötü tadı yok edebilirsiniz. Çocuğunuz 2 yaşından büyükse şeker ve dondurma gibi besinlerle ilaç içirmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer sür ya da meyve suyu ile ilaç vermeyi düşünüyorsanız içine karıştıracağınız sıvı az miktarda olmalıdır. Böylelikle ilaç biberonda kalmamış olur.

Haber Ara